Ron Snippe in de Amer

AMMEN - De muziek van de Drentse singer-songwriter Ron Snippe is moeilijk in een hokje te plaatsen. Hij is beïnvloed door meerdere muziekstijlen. Americana, mountain ballads, calypso en jaren â??70 rock komen voorbij en blijken heel goed naast elkaar te kunnen bestaan. Zaterdag 29 februari (20.00 uur) treedt hij met zijn Jungle of Roots op in De Amer.


Veel van de liedjes van Ron Snippe gaan over bijzondere mensen die hij tijdens zijn vele reizen ontmoette. Zo werkte hij drie jaar aan negen liedjes over de Zweedse Charlotte Noren, die hij op Tenerife tegenkwam. Zij wilde in een roeiboot de oceaan oversteken, een onhaalbare onderneming. Haar verhaal inspireerde Ron Snippe wel tot het schrijven van de cyclus Charlottes Journey. Uiteraard is zijn repertoire veel breder. De liedjes zijn vaak positief en vrolijk, maar soms klinken er ook droevige of melancholische nummers.

Ron Snippe & Jungle of Roots komen als trio naar Amen. De naamgever (zang, gitaar) wordt vergezeld door Katja Wilken (zang, gitaar) en Peter Dusseljee (eveneens zang, gitaar). De stemmen van het drietal harmoniëren wonderwel. Vorig jaar speelden zij in dezelfde samenstelling in De Amer en dat concert was beeldschoon.

Reserveren via: 06 8322 5680 of reserveren@cafedeamer.nl

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda