Na twee keer Forever Young nu Forever Blues

EMMEN – Emmen krijgt weer een Bluesfestival. Met die mededeling komen de Vrienden van het Atlas Theater naar buiten. Op zaterdag 16 september tijdens de opening van het theaterseizoen is het Atlas Theater gevuld met bluesklanken van zes bands. Na twee uiterst succesvolle festivals met Forever Young komt er nu Forever Blues. Overigens staat in mei volgend jaar ook Forever Young weer op het programma.


Programmeur Henk Kroezen en voorzitter Rob Wilhelm van ‘de Vrienden’ hebben zes bands, met een voetprint in Emmen, gecontracteerd voor een optreden. “Indachtig de erfenis van Harry ‘Cuby’ Muskee, is Easterfield aangetrokken als hoofdact”, zegt Kroezen. “Zij brengen een ode aan Cuby and the Blizzards.” De verdere line up bestaat uit: Mojo Clinton, B.J. Hegen Bluesband, Cat Fever Band, Blues Selected en Blues Avenue. Al deze bands spelen verschillende soorten bluesmuziek.

De bands

Easterfield speelt buesrock met passie en precisie
Cat Fever Band brengt blues voorzien van een vleugje soul, rock en funk:
Mojo Clinton speelt Southern blues:
B.J. Hegen Bluesband staat voor traditionele oorspronkelijke blues;
Blues Avenue komt met energieke bluesrock
Blues Selected, waaruit Human Orchestra is ontstaan, speelt blues met een vleugje jazz.

Blues hoort in Emmen
Jarenlang bestond in Emmen de Jazz & Blues Nacht, later ook wel de Blues & Jazz Nacht geheten. De bands speelden in de verschillende cafés en je kreeg toegang door munten te kopen.

“Helaas is dit muzikale festival al enige tijd ter ziele”, zegt Rob Wilhelm, “terwijl in andere plaatsen de blues nog steeds hoogtij viert. Zoals het afgelopen weekeinde tijdens het Holland International Bluesfestival in Grolloo. Wij zijn van mening dat in Emmen zeker een bluesfestival thuishoort.”

Het Atlas Theater start de kaartverkoop op 31 juli. Binnenkort wordt dat aangekondigd via de gebruikelijke kanalen.

Foto: Collage met boven Easterfield en B.J. Hegen Bluesband. Midden, Blues Selected en Mojo Clinton. Onder Cat Fever Band en Blues Avenue. (Eigen foto).

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda