Bigband Coevorden in Rue de la Gare

EMMEN - De Bigband Coevorden, een 21-koppige band onder leiding van dirigent Gerard Gerrits, blaast op dinsdag 9 juli in café Rue de Gare de pannen van het dak. De basis is een stuwende ritmesectie van drums, bas, piano en gitaar. Het krachtige koper bestaat uit vijf trompettisten drie mensen op trombone en maar liefst zes saxen maken het geluid compleet. En dan vergeten we bijna zangeres Dianne Meesters.


De Bigband Coevorden is meer dan dertig jaar geleden in het Centrum van de Kunsten in Zuidoost-Drenthe CQ opgericht. De meeste instrumentplaatsen zijn doorlopend bezet en de kwaliteit van de uitvoeringen neemt toe. Momenteel is er wel plek voor een trombonist en een trompettist.

De leden hebben inbreng in het repertoire, zodat niet alleen nummers worden gespeeld uit de toptijd van de Bigbands (zoals het repertoire uit The American Songbook), maar ook songs en instrumentele stukken uit deze tijd.

In Rue de la Gare is stil zitten geen optie als de bigband begint te spelen met hun gevarieerde repertoire van onder andere Stevie Wonder, Het Goede Doel, Ed Sheeran, Björk, Pink, de Beatles en Earth Wind & Fire.

De Bigband Coevorden begint te spelen om 21:00 uur!


Bigband Coevorden tijdens een repetitie. (Copyright Bigband Coevorden) Big Band Coevorden.jpg

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda