Henriëtte de Groot en Tjako van Schie in Hervomde Kerk Coevorden.

COEVORDEN - Op vrijdag 28 november aanstaande zullen pianist Tjako van Schie en zangeres HenriÃ

Tevens worden middels het verhaal dat de liederen met elkaar verbindt de nauwe banden van Coevorden met Rusland duidelijk.


Henriëtte de Groot studeerde zang aan de conservatoria van Utrecht, Salzburg en Nancy. Zij zong verschillende operarollen op internationale podia, waaronder Tatyana in Eugen Onegin, Nedda in Pagliacci en Susanna in Segreto di Susanna. Zij was van 1995-2003 verbonden aan De Nederlandse Opera. Momenteel zingt zij concerten in binnen-en buitenland. Naast haar werk als zangeres geeft zij zangles in Coevorden en Emmen.

Van Schie studeerde piano aan het conservatorium in Zwolle bij Ben Smits. Sinds 1994 is hij correpetitor aan het Conservatorium van Amsterdam en gastdocent aan de Escola Superior de Musica das Artes do Espectaculo in Portugal. Hij werkt onder andere samen met de violist Adriaan Stoet en de saxofonist Henk van Twillert.

Hij is uitvoerend musicus en sinds 1985 de vaste pianist van het Coevorder Mannenkoor en sinds 2004 ook pianist van het koor Melody Singers uit Meppel. Tevens is hij componist en arrangeur. Van Schie is getrouwd en woont in Nieuwleusen. Jette van der Meij (vooral bekend van Goede tijden, slechte tijden) trad, onder begeleiding van Van Schie, in september en oktober 2012 op als zangeres.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda