Hongaarse volksmuziek in VanSlag

BORGER - De Hongaarse volksmuziek van Kalotaszeg wordt gerekend tot het allermooiste van het levende culturele werelderfgoed: ontroerende teksten, schitterende dansen en tranentrekkende strijkmuziek, boordevol warmbloedige akkoorden. De Méra Gipsy Band brengt op vrijdag 30 januari deze levende traditionele volksmuziek naar Cultuurpodium VanSlag in Borger.


De Méra Gipsy Band speelt in danshuizen, op bruiloften, begrafenissen, oogstfeesten en jaarmarkten. Daarbij wordt uitbundig gedanst en gezongen tot diep in de nacht. De jonge zangeres Ágnes Hubán vertolkt de hartverscheurende klaagliederen en opzwepende Hongaarse csárdás. De virtuoze violist Sanyika Fodor treedt volwaardig in het voetspoor van zijn vader: de legendarische Sámu Fodor ‘Neti’. Altviolist Rudi Tóni tovert de meest verrassende akkoorden en ritmes uit zijn kontra. Zijn zoon Rudika is een wonderkind op de contrabas.

Het optreden in VanSlag begint om 21.00 uur. Kaarten zijn aan de zaal en in de voorverkoop verkrijgbaar bij www.vanslag.eu.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda