Bijzonder en ongewoon filmconcert in bioscoop Utopolis

EMMEN - Gaan bioscoop en harmoniemuziek samen? Volgens Harmonie Euterpe is dat zeker het geval. Het muziekgezelschap presenteert op maandag 9 maart en zondag 15 maart in samenwerking met Filmhuis Emmen een even bijzonder als ongewoon filmconcert in bioscoop Utopolis: Euterpe goes cinema. De aanvang is op beide dagen 20.15 uur. De toegangsprijs is 12 euro.

Tijdens dit concert speelt het orkest live de muziek bij de filmbeelden die door Euterpe-leden speciaal zijn samengesteld. Het programma van ongeveer 90 minuten zal onder meer scènes bevatten uit de bekende films Frozen, The Godfather, Star wars, Skyfall, Dances with wolves, War of the Worlds, Moment for Morricone, The Incredibles, Band of Brothers en Pirates of the Carribean.

Bijzondere producties
Euterpe staat bekend om zijn bijzondere producties. In 2014 won de harmonie de Amateurkunstprijs van de Gemeente Emmen met het musicalproject ‘Andrew Lloyd Webber & Friends’. Dat werd in januari 2014 uitgevoerd in de Muzeval in samenwerking met theaterkoor Ericarré, dans- en musicalteams van CQ Centrum voor de kunsten, het popkoor van CQ en diverse lokale solisten.

Voorproefje
Op vrijdag 2 januari stond Euterpe in de Muzeval tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Emmen. Daar kreeg de volle grote zaal een voorproefje te zien en te horen van het filmconcert, met onder andere een uitvoering van Skyfall, met zangeres Esther Miske en uiteraard de filmbeelden geprojecteerd achter het orkest.

Oudste muziekvereniging van Emmen
Harmonie Euterpe is opgericht in 1907 en is hiermee de oudste muziekvereniging in Emmen. Euterpe is een vereniging die zich presenteert als een actieve muziekclub die openstaat voor vernieuwing en ontwikkeling. Het orkest staat onder leiding van chef-dirigent Jody van Overbeek.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda