Natuurwandeling op Landgoed Heidehof en Natuurbegraafplaats Hillig Meer

EEXT - Op zaterdag 13 september organiseert het Nationaal Park en Nationaal Landschap Drentsche Aa een wandeling in de natuur van Landgoed Heidehof en Natuurbegraafplaats Hillig Meer. De excursie start om 10 uur bij het informatiebord voor het ontvangsthuis op het landgoed.


Een Nationaal Park gids neemt u mee in de rijke historie van het gebied. Er heeft zich op het Landgoed, in de loop van duizenden jaren, heel wat afgespeeld.

De naam Hillig Meer ontleent de natuurbegraafplaats aan een van de pingoruïnes die zijn ontstaan in de laatste ijstijd. Het gebied kent een eeuwenoude traditie van rituelen en begraven. De zeven oude grafheuvels van 3.000 jaar voor Christus bewijzen dat.

Het voormalige landhuis dat op het landgoed stond, is in de oorlog afgebrand. Bij de constructie van het huidige landhuis is rekening gehouden met de nieuwste inzichten van duurzame bouw waarbij de fundamenten van het oude huis op een speelse manier zijn geïntegreerd.

Tijdens de wandeling kijken we uiteraard ook naar wat er groeit en bloeit op ons pad. Na afloop staat er een kopje koffie en thee voor u klaar en natuurlijk kunt u ook informatie krijgen over natuurbegraven op Hillig Meer.

Waterdichte schoenen en een verrekijker worden aanbevolen. Honden worden niet toegelaten tijdens deze wandeling.

Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het gebiedsfonds Drentsche Aa

Datum: zaterdag 13 september
Starttijd: 10:00 uur
Startplaats: Parkeerplaats oprijlaan Landgoed Heidehof, Provincialeweg 2, Eext

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda