Topsportavond op het Carmelcollege Emmen

EMMEN - Maandag 23 maart organiseert Topsport NOORD in samenwerking met het Carmelcollege Emmen een topsportavond. Deze avond is speciaal voor jonge topsporters in de provincie Drenthe met een door de NOC*NSF toegekende status. Actuele thema’s die aan bod komen zijn doping en matchfixing.

Topsporters (vanaf ongeveer 14 jaar) met een nationale, internationale of beloftestatus zijn voor deze voorlichtingsavond uitgenodigd. Ook hun ouders en/of trainer zijn van harte welkom. De bijeenkomst start om 18.45 uur op het Carmelcollege.

Doping en matchfixing
Er worden twee presentaties gegeven, helemaal toegesneden op de belevingswereld van de sporters. Laila Spruijt van de DopingAutoriteit zal iets vertellen over de risico’s van dopinggebruik en de regels omtrent dopingcontroles. Oud-schermster Indra Angad-Gaur geeft voorlichting over een ander actueel onderwerp in de sport, matchfixing (wedstrijdvervalsing), en wat je daar als sporter tegen kunt doen.

Topsportbegeleiding
Topsport NOORD is één van de zeven Regionale Topsport Organisaties (RTO) van NOC*NSF. Ze organiseren onder andere voorlichtingsbijeenkomsten voor sporters in regionale trainingscentra (RTC) en sporters met een landelijke topsport- of talentstatus van NOC*NSF. Ook op het Carmelcollege Emmen zitten leerlingen met een talentstatus of leerlingen die in een RTC zitten. De school in Emmen is een Topsport Talentschool (de enige in Drenthe) en mag deze leerlingen speciale faciliteiten bieden om hun opleiding zo goed mogelijk te combineren met de sport.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda