Esdal College pakt uit met filmproject

EMMEN – Het tweede seizoen van het project Cultuur kleurt je wereld is in volle gang. “And… action” klinkt het professioneel door de gangen.Op vier locaties van het Esdal College schrijven leerlingen filmverhalen, spelen ze in films en hanteren ze de camera.

In samenwerking met De Kunstbeweging maken, maar liefst 13 tweedejaars mavo-klassen van het Esdal College een film naar aanleiding van een zelf geschreven verhaal over cultureel erfgoed. Het verhaal is voorbereid in de lessen geschiedenis of Nederlands en wordt verfilmd onder leiding van professionele filmdocenten.

Het project wordt financieel gesteund door het Fonds voor Cultuurparticipatie en het Prins Bernhard Cultuurfonds. Vorig jaar organiseerde het Esdal College het LARP-project, waarbij de leerlingen een theatervoorstelling op locatie in het Veenpark gaven. Nu is gekozen voor het medium film en de leerlingen reageren super enthousiast.

Ongeveer 700 jongeren zijn bij het project betrokken: de tweedejaars maken een film, de derdejaars krijgen de workshop ‘Filmkijken’ en maken een speciale opdracht voor het vak CKV (Culturele en Kunstzinnige Vorming). De eerstejaars zijn te gast op het filmfestival waar alle gemaakte films te zien zijn. Dit vindt in mei plaats op de deelnemende locaties van het Esdal College, dit zijn de locaties Boermarkeweg in Emmen, Borger, Klazienaveen en Oosterhesselen.

De films zijn eind mei ook te zien op de website van het Esdal College. Leerlingen en ouders/verzorgers kunnen dan stemmen op hun favoriete film!

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda