Leerlingen speciaal onderwijs in Noord-Nederland gaan survival uitdaging aan

HAVELTE - Op donderdag 23 april 2015 organiseren Special Heroes en Stichting Survival Havelte de Special Heroes Survival Challenge voor leerlingen uit het voortgezet speciaal onderwijs in Noord-Nederland. Ruim 250 leerlingen van 12 scholen nemen deel aan de survival run die plaatsvindt in en rond het Drentse dorp Havelte.

Ook 30 leerlingen van VSO de Atlas Emmen gaat de uitdaging aan. De run beslaat 4,5 km, waarbij de jongeren uitgedaagd worden om 30 hindernissen te bedwingen. De eerste groepen vertrekken rond 10.30 vanaf het Rugbyveld aan de Eursingerkerkweg 2a.

Voorafgaand clinic op elke school
In aanloop naar dit fantastische evenement wordt op bijna alle scholen een survival clinic gegeven door survivalverenigingen Thor Zwolle, ValtJeMet Westerbork en Stichting Survival Havelte. Het doel van de clinics is om leerlingen kennis te laten maken met de survivalsport en te enthousiasmeren om deel te nemen aan de Survival Challenge op 23 april. De reacties van leerlingen en leerkrachten op deze clinics zijn erg enthousiast. Eén van de succesfactoren is het goed kunnen werken met deze speciale doelgroep. Tijdens de bijeenkomst “Survival in het speciaal onderwijs” hebben trainers van de survivalverenigingen veel informatie over het werken met de doelgroep in kunnen winnen via vakleerkrachten van de diverse scholen.

Maximale beleving
Alle ingrediënten zijn aanwezig om van 23 april een speciale dag te maken en de leerlingen een maximale beleving te kunnen geven en na afloop huiswaarts te laten gaan als echte helden van de school! De deelnemende scholen aankomende donderdag zijn: RENN4 Aventurijn Smilde, RENN4 Atlas Assen, RENN4 Atlas Emmen, RENN4 Atlas Hoogeveen, Ambelt Meppel, De Windroos Hoogeveen, Mackayschool Meppel, RENN4 VSO De Zwaai Drachten, RENN4 VSO de Monoliet Leeuwarden, Ambelt Nunspeet, Ambelt Hardenberg en Ambelt Steenwijk.

Iedereen kan een held zijn!
Special Heroes laat kinderen met een beperking ervaren hoe leuk sporten en bewegen kan zijn. Het is een sportstimuleringsprogramma voor leerlingen in het speciaal onderwijs en het voortgezet speciaal onderwijs in de leeftijd van 6 t/m 19 jaar. Ook voor hen wordt zo het sporten met anderen gewoon. Sinds de start van het programma in 2009 hebben al bijna 25.000 leerlingen aan Special Heroes deelgenomen. Special Heroes is een samenwerking van NOC*NSF, Stichting Onbeperkt Sportief en de PO-Raad. Voor meer informatie: www.specialheroes.nl.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda