Hondsrugleerlingen besteden laatste schoolweek aan goed doel

EMMEN – Terwijl overal in het land de vlaggen met boekentassen de straten steeds meer vullen, besteden leerlingen van vmbo-3 van het Hondsrug College hun laatste schoolweek aan het binnenhalen van geld voor een goed doel.

Via allerlei acties wordt op 15, 16 en 17 juni geld ingezameld voor de stichting Suwa Setha Nederland. Deze particuliere organisatie, die uitsluitend werkt met vrijwilligers, trekt zich al vele jaren het lot aan van kinderen in Sri Lanka die opgroeien onder vaak slechte omstandigheden.

Maandag gaan de leerlingen aan de slag met hun iPad. In kleine groepjes schrijven ze een filmscript en wordt er gefilmd, geknipt en geplakt, om uiteindelijk mee te dingen naar de prijs van het mooiste filmpje. Dinsdagochtend geven docenten les in hun hobby, waarbij de leerlingen in een carrousel van spel, kunst en creativiteit aan de slag gaan. ’s

Middags is er een sponsorloop en zullen zoveel mogelijk plantjes aan de man gebracht worden. De projectdagen worden woensdag na de jaarlijkse sportdag afgesloten met een uitgebreide barbecue. Dan wordt ook de eindopbrengst van de actie voor Suwa Setha bekendgemaakt.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda