Uniek programma voor talent op het Carmelcollege

EMMEN - Afgelopen dinsdag was op het Carmelcollege Emmen de aftrap van Talent-lab, een talentontwikkelingsprogramma speciaal voor leerlingen in leerjaar 1 t/m 3. Onder leiding van ervaren talentcoaches (vakdocenten) gaan zij, naast de reguliere vakken op school, aan de slag met het ontdekken en het verder ontwikkelen van hun talent. In het programma worden bijvoorbeeld workshops aangeboden op het gebied van theater, techniek en singer-songwriting.


Leerlingen kunnen binnen Talent-lab van alles doen: van een zelfverzonnen project tot gezamenlijke opdracht. In alle gevallen wordt gekeken op welke manier de leerling het best kan worden begeleid in de ontwikkeling van zijn of haar talent.

Succesvolle pilot
Vorig jaar is het Carmelcollege gestart met een pilot van het talentontwikkelingsprogramma. Vanwege de enthousiaste reacties van de deelnemende leerlingen en docenten, draait de school dit schooljaar opnieuw het programma en is zelfs het aanbod van de workshops uitgebreid. Nieuw dit jaar zijn onder andere de workshop ‘verhalen schrijven’ en ‘biologisch onderzoek/anatomie’.

Aandacht voor talent
De start van een nieuw seizoen Talent-lab is de meeste leerlingen niet ontgaan. In de lessen werd er uitgebreid aandacht aan besteed, er zijn flyers uitgedeeld en in de pauzes werd er een filmpje in de kantine vertoond met een verwijzing naar de officiële aftrap om 15.00 uur.

Ruim 100 leerlingen van de school hebben zich opgegeven voor één van de interessante workshops van Talent-lab.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda