Kinderkoor uit Oeganda bezoekt cbs Willem-Alexander op Erica

ERICA - Leerlingen van de cbs Willem-Alexander uit Erica kregen vorige week donderdag een niet alledaags bezoek. Een kinderkoor uit Oeganda was te gast op deze school.

Dit koor reist twee maanden door Nederland met als doel meer bekendheid te geven aan de stichting UP4S (up-for-us).

Deze stichting biedt wees- en kansarme kinderen in Oeganda een warm thuis en een goede schoolopleiding. Uitgangspunt daarbij is dat de kinderen worden opgevoed tot jonge mensen die trots zijn op hun eigen land en daar een toekomst kunnen opbouwen.

De leden van het koor gaven aan de leerlingen van de van de Willem-Alexander twee workshops. Zo werd o.a. kennis gemaakt met het bespelen van de djembé. Er werd samen muziek gemaakt, gedanst en ook veel gelachen.

De schooldag werd afgesloten met een miniconcert van het kinderkoor. Kinderen, ouders, leerkrachten, opa’s en oma’s en vele anderen genoten volop van het enthousiasme waarmee het kinderkoor het optreden van zang, dans en muziek verzorgde. Hierna konden op een kleine markt handgemaakte artikelen uit Oeganda worden gekocht.

Deze dag was, voor zowel de Oegandese als de Nederlandse kinderen een leerzame dag en een waar feest. Zeker de moeite waard om nog eens te herhalen.


Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda