Obs Meester Vegter school heeft vignet ‘Gezonde School’

EMMEN - Openbare basisschool Meester Vegter in Emmen heeft vlak voor de zomervakantie het felbegeerde vignet Gezonde School ontvangen. Obs Meester Vegter is de tweede basisschool in de gemeente Emmen die dit vignet heeft behaald. Obs De Runde in Emmer-Compascuum behaalde het vignet in 2013.

Een Gezonde School is een school die aandacht besteedt aan gezondheid, omdat leerlingen beter presteren als ze gezond zijn. Basisscholen die structureel aan gezondheid werken, kunnen het vignet Gezonde School aanvragen en zich profileren als Gezonde School. Obs Meester Vegter heeft gekozen voor het thema voeding. Obs De Runde in Emmer-Compascuum koos in 2013 voor het thema bewegen en sport. Scholen kunnen zelf een vignet aanvragen en daarbij kiezen uit zeven verschillende thema’s. Dit geldt voor zowel basis- als voortgezet en middelbaar beroeps onderwijs. Met een vignet mag een school zich drie jaar lang Gezonde School noemen. De leerlingen van obs Meester Vegter krijgen nu bijvoorbeeld smaaklessen waarin ze leren over gezonde voeding. Ook is er een watervoorziening op school waar leerlingen en leerkrachten water kunnen tappen.

Wat is M&GEZOND?
De gemeente Emmen heeft als ambitie haar inwoners te ondersteunen in het ontwikkelen van een gezonde leefstijl waarbij beweging en voeding centraal staan. Vanuit “M&GEZOND” streeft de gemeente Emmen ernaar Jongeren Op een Gezond Gewicht (JOGG) te krijgen. Dit gebeurt in samenwerking met onder andere huisartsen, diëtisten, supermarkten, sportverenigingen en dus ook scholen. Via verschillende interventies wordt een impuls gegeven aan de gezonde leefstijl. De directeur van obs Meester Vegter, de heer Klaas Bakker is uiteraard erg blij met en trots op het vignet Gezonde School: “Jong geleerd is oud gedaan, daarom vind ik het belangrijk nu al aandacht te besteden aan gezonde voeding. En ik merk dat iedereen er energie van krijgt!”

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda