Derde editie Skoolchoizz weer goed bezocht

EMMEN – De derde editie van Skoolchoizz trok woensdag zo’n 1200 bezoekers en was daarmee weer goed bezocht. Skoolchoizz is de jaarlijkse informatiebeurs van de scholen voor Voortgezet Onderwijs in Emmen: het Carmelcollege Emmen, Esdal College, Hondsrug College en Terra Emmen. De informatiebeurs is bedoeld voor leerlingen die zich oriënteren op de overstap naar het Voortgezet Onderwijs.


Spannend
Een beurs met alleen folders en docenten die uitleg geven is natuurlijk saai. De scholen hadden daarom voor voldoende activiteiten gezorgd om het bezoek aan de informatiemarkt spannend te maken. Erg in trek waren bijvoorbeeld de 3D-films waarin je een virtuele rondleiding door de scholen kon maken. ‘Coole’ films, volgens de jonge recensenten. Vragen staat vrij, was het motto. Vooral ouders maakten gebruik van die gelegenheid. Docenten en leerlingen stonden dan ook klaar om de sterke punten van hun school en de bijbehorende opleidingen toe te lichten.

Open dagen
Groot voordeel van Skoolchoizz is dat alle scholen overzichtelijk en gemakkelijk in één hal bij elkaar staan. Wie bijvoorbeeld de scholen met elkaar wilde vergelijken, kon dat in principe in twee stappen doen. Wat niet kon, was het opsnuiven van de typische schoolsfeer. Gelukkig organiseren de scholen daarvoor weer hun eigen open dagen.(foto Boudewijn Benting)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda