Leerlingen Carmelcollege in gesprek met politici

EMMEN - Normaal gesproken staat er voor leerlingen van het Carmelcollege Emmen een bezoekje aan politiek Den Haag op het excursieprogramma, maar vanwege Covid-19 gaat dat wederom niet door dit jaar. In plaats daarvan bedachten Jaap van Veen en Sannemarijn ter Horst van Delden, beide docent maatschappijleer op de school in Emmen, iets ludieks: een live videochat met Tweede Kamerleden.


Volgens Van Veen, die lesgeeft aan de leerlingen van het vmbo en mavo, is het natuurlijk wel erg jammer dat de excursie niet doorgaat. “Om leerlingen toch een beetje de sfeer van de Tweede Kamer en het Binnenhof te laten beleven hebben we dit mooie alternatief bedacht!”

Drie klassen gaan op 2, 3 en 10 juni online in gesprek met een politicus, waaronder een taalklas (Eerste Opvang Anderstaligen). Van tevoren is niet bekend welk Kamerlid precies voor de camera verschijnt, dat blijft tot het laatste moment een verrassing. “Natuurlijk krijgen de leerlingen volop de gelegenheid om vragen te stellen”, zegt Van Veen. “Maar ik wil ze vooral uitdagen om de juiste vragen te stellen waardoor ze inzicht krijgen in wat de politiek voor hen kan betekenen.”

De docent hoop op vruchtbare en leuke gesprekken.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda