Fiets4Save clinic op Carmelcollege Emmen

EMMEN - De gemeente Emmen organiseert in samenwerking met het Carmelcollege Emmen woensdag 28 mei een clinic over de verkeersveiligheid in de gemeente, Fiets4Save. De clinic, welke op het Carmelcollege plaatsvindt, wordt gegeven aan de eerstejaars leerlingen van het vmbo. Aan de hand van praktijkvoorbeelden wordt veilig en onveilig fietsgedrag nagebootst.

De gemeente Emmen is voortdurend bezig de verkeersveiligheid te vergroten. Het is belangrijk dat leerlingen veilig van en naar school kunnen fietsen.

Tijdens de clinic krijgen de leerlingen niet alleen uitleg over de verkeersregels, ze krijgen ook informatie over het gebruik van de fiets in relatie tot hun omgeving en hoe je als weggebruiker proactief in het verkeer kunt zijn. Denk bijvoorbeeld aan het voeren van verlichting op de fiets, het luisteren naar muziek, een hand uitsteken bij het afslaan en elkaar aanspreken op onverantwoord gedrag.

Professionele acteurs bootsen verschillende verkeerssituaties na en geven de leerlingen tips om juiste beslissingen in het verkeer te nemen. Dit alles om mogelijke slachtoffers in het verkeer te voorkomen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda