Koekenbakkers in actie voor Bakers4life

EMMEN – Eerder dit schooljaar hebben leerlingen van gymnasium 3 van het Esdal College locatie Oosterstraat in samenwerking met Bakkerij Kolkman een koekjesproject uitgevoerd. De bedoeling van het project was, een lekker en gezond koekje te ontwikkelen dat ook daadwerkelijk door de bakker gemaakt en verkocht gaat worden. Een deel van de opbrengst gaat naar Bakers4life, een MVO-project in Malawi.

Om goed beslagen ten ijs te komen, hebben de leerlingen een doelgroepenonderzoek gedaan en hebben zij bekeken hoe je het beste reclame kunt maken om hun koekje aan te prijzen. Zeven presentaties en diverse koekjes zijn door bakkerij Kolkman beoordeeld.
Woensdag 11 juni om 13.30 uur is de afsluiting, waarbij de winnende groep bekend word gemaakt.De bakker is er dan natuurlijk ook zelf bij.
Over Bakers4life

Bakers4life is een initiatief van Bakkerij Kolkman. De doelstelling van Bakers4life is om in Afrikaanse dorpen simpele, maar goede en duurzame bakkerijtjes op te zetten en zo banen te genereren. Er wordt brood en gebak gemaakt met lokaal aanwezige materialen en producten.Bakers4life biedt kennis en ondersteuning, de dorpelingen moeten de bakkerij zelf gaan opzetten.

Samen met de stichting Transport4transport, wil Bakers4life een distributienetwerk opzetten voor brood en gebak met in Malawi gebouwde fietskarren. Dit genereert een netwerk van mobiele broodverkopers die een groot gebied kunnen bedienen en voor hun eigen inkomen kunnen zorgen. Het eerste bakkerijproject, is opgezet in Mthumbavillage, zuid Malawi, Balaka district in de zomer van 2012.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda