Leerling Hondsrug College naar Chemie Olympiade in Vietnam

EMMEN Manoy Trip uit Emmen is als tweede geëindigd tijdens de Nationale Scheikunde Olympiade en mag daardoor volgende maand Nederland vertegenwoordigen tijdens de Internationale Chemie Olympiade in Hanoi. De NSO is een jaarlijkse wedstrijd voor alle havo- en vwo-scholieren uit Nederland met scheikunde in hun profiel. Het doel is om scheikunde op middelbare scholen op de kaart te zetten en talent te ondersteunen.

De 17-jarige leerling uit vwo-6 van het Hondsrug College in Emmen presteerde voortreffelijk tijdens het evenement dat gehouden werd aan de Universiteit van Amsterdam. Ze had een aantal weken geleden ook al geschitterd door in de eerste ronde van de landelijke Biologie Olympiade tussen 10.000 deelnemers als beste meisje de vijfde plek voor zich op te eisen.


Omdat ze zich in beide vakken geplaatst had voor de nationale finale en die wedstrijden gelijktijdig geprogrammeerd stonden, moest ze dus een keuze maken. Manoy Trip: “Ik heb toen gekozen om naar scheikunde te gaan, omdat ik dat vak leuker vind.” Daar hoeft ze achteraf geen spijt van te hebben. Samen met drie andere vo-leerlingen vertegenwoordigt ze volgende maand ons land bij de Chemie Olympiade die van 20 t/m 29 juli gehouden wordt in de Vietnameese hoofdstad.

Dymph van den Boom (rector magnificus UvA): “Ik ben er ontzettend trots op dat ik de grootste talenten van het land een week op mijn universiteit heb mogen ontvangen. Ik wil niet alleen de vier winnaars, maar alle deelnemers feliciteren met hun prestaties. Deze getalenteerde en gemotiveerde jongeren hebben een prachtige toekomst voor zich.”

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda