Schoolplein Sint Gerardusschool is compleet vernieuwd!

EMMEN - Het schoolplein van de Sint Gerardusschool in Barger-Oosterveld is compleet vernieuwd! Het oude schoolplein is getransformeerd tot een mooie, uitnodigende speelplek voor alle leerlingen van deze school.

Vrijdag 13 juni om 16.00 uur wordt het nieuwe schoolplein feestelijk geopend door de nieuwe wethouder van onderwijs Bauke Durk Wilms, samen met de leerlingen. De leerlingen zullen de sleutel van het schoolplein gaan zoeken en daarmee wordt de opening bezegeld. Voor de leerlingen, ouders, bewoners van Barger Oosterveld en andere betrokkenen vindt er vervolgens een feestelijk openingsfeest plaats met muziek, verzorgd door DJ Sven, en optredens van de leerlingen. Tevens is er een zomermarkt met prachtige spullen.

Oud versus nieuw
Het oude schoolplein was gescheiden in een gedeelte voor de onder- en de bovenbouw. Met het nieuwe schoolplein is er geen scheiding meer. Het is één groot plein voor iedereen. Het plein is verdeeld in verschillende speelzones. Om de leerlingen ook de ruimte te geven, blijven de pauzetijden zo verdeeld dat de groepen niet tegelijkertijd pauzeren. Het nieuwe schoolplein draagt bij aan een verbeterde verbinding tussen de groepen en het buitenspelen wordt gestimuleerd.

Gezamenlijk de schouders eronder
Om het nieuwe schoolplein mogelijk te maken was er een groot bedrag aan geld noodzakelijk. Dit bedrag is opgebracht door verschillende verkoop- en sponsoracties. Tevens hebben verschillende commissies binnen de school en het Plaatselijk Belang een bedrag beschikbaar gesteld voor het plein. Ook zijn er fictieve schoolpleintegels verkocht, vond er een unieke verkoop plaats van oude schoolplaten tijdens de Koningsmarkt en hebben de bewoners van Barger-Oosterveld laten zien dat door gezamenlijk de schouders eronder te zetten, je veel kunt bereiken. Dankzij de hulp van vele vrijwilligers en ouders is het ons gelukt om een mooi schoolplein te realiseren. Wij zijn al deze mensen ontzettend dankbaar. Ook willen wij Fuhler Wegenbouw bedanken. Zij hebben de transformatie van het schoolplein voor ons uitgevoerd.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda