Leerlingen Carmelcollege bezoeken eiland in Afrika

EMMEN - Laura Schulte en Ilona Stoffers uit de vijfde klas atheneum van het Carmelcollege Emmen, hebben onlangs wel een hele bijzondere excursie gemaakt. In de week van 9 tot 14 september bezochten zij het eiland La Reunion, een Frans departement in de Indische Oceaan bij Afrika. Dat deden zij in het kader van het Comenius Project ‘Green Skills for Global Change’, een samenwerkingsproject met scholen uit verschillende landen.


De twee leerlingen en hun begeleidend docenten waren te gast op het lycée Moulin-Joli om te praten over duurzaamheid. Want duurzaamheid is het thema van het Comenius project, welke wordt gesubsidieerd door het Lifelong Learning Programme van het Europees Platform. Het doel van het project is niet alleen om leerlingen meer bewust te maken van de beperkte hulpbronnen die de aarde biedt, maar ook om hen de vaardigheden aan te leren die nodig zijn om de wereld duurzamer te maken.

Met deze uitwisseling doen behalve leerlingen van het Carmelcollege, ook leerlingen van scholen uit Spanje, Slovenië, Portugal, Turkije en Denemarken mee. Telkens gaat een andere groep leerlingen van de atheneum bovenbouw en begeleiders naar de scholen om te praten over het onderwerp. Begin volgend jaar is de school in Emmen zelf gastheer voor een delegatie leerlingen en begeleiders.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda