Passend onderwijs voor Wesley van Beek

EMMEN - Wesley van Beek volgt de opleiding instalektro aan het Esdal Vakcollege in Emmen. Wesley zit in klas 4 en doet dit jaar examen. Een belangrijk jaar.

Door een ernstige spieraandoening kan Wesley echter niet meer met zijn klasgenoten naar het Drenthe College fietsen om daar de praktijkopdrachten uit te voeren. Wesley hoor je nooit klagen en lacht altijd, maar meerijden met een docent of vervoer per taxi vindt de school niet passend voor een jongen van 16 die liever met zijn vrienden fietst.

Op initiatief van Ronald Eilering, docent metaaltechniek bij het Esdal Vakcollege Emmen, zijn er acties ondernomen om passend vervoer op wielen te regelen zodat Wesley zelf, samen met zijn klasgenoten, naar het Drenthe College kan rijden. De firma Scootmobiel Enzo aan het Noordeind 5 in Emmen was meteen enthousiast om mee te werken aan passend onderwijs voor Wesley en stelt geheel kosteloos een scootmobiel ter beschikking.

Een fantastisch initiatief en vooral passend voor Wesley. Dinsdag 16 september wordt op school, in het bijzijn van zijn klasgenoten, docenten en ouders, de scootmobiel aangeboden aan Wesley.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda