Italiaanse leerlingen bezoeken Carmelcollege

EMMEN - Sinds afgelopen zaterdag zijn er op het Carmelcollege Emmen Italiaanse leerlingen te gast. De 25 leerlingen en hun 3 begeleiders van het Istituto Comprensivo Statale E. Da uit Piandimeleto zijn in Emmen vanwege een uitwisseling met het Carmelcollege. Het thema is geschiedenis en tradities in de regio.

De grote bus met Italiaanse leerlingen en begeleiders arriveerde zaterdagavond. Ze werden warm ontvangen door de Tweetalig Onderwijs leerlingen van Havo en Atheneum 3. De Italianen verblijven bij de Nederlandse leerlingen en hun ouders.

Hoogtepunten
Behalve een excursie naar onze hoofdstad Amsterdam, bezoeken de leerlingen alle hoogtepunten van Drenthe. Een van deze hoogtepunten is natuurlijk het hunebeddencentrum in Borger. De fietstocht er naar toe was voor enkele buitenlandse leerlingen al een hele opgave, aangezien het fietsen in Italië niet zo gewoon is als in Nederland.

Samenwerken
De Italiaanse en Nederlandse leerlingen werken samen aan een kunstproject op school en er wordt gezamenlijk gekookt en gesport. Ook worden er lessen Engels, Nederlands en Science gevolgd. De Italiaanse leerlingen zijn nog in Emmen tot aanstaande zondag. Daarna gaan ze weer terug naar Piandimeleto. In de week van 22 maart bezoeken de leerlingen van het Carmelcollege Emmen het Istituto Comprensivo Statale E. Da.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda