Feestelijke opening van laboratorium van Stenden Hogeschool op EmmtecIndustry & Businesspark

EMMEN - Op maandag 17 november 2014 vond de feestelijk opening plaats van de nieuwe praktijklocatie van de opleiding Life Science van Stenden, School of Technology. Dit nieuwe, moderne laboratorium is speciaal voor de Stenden studenten ingericht en gevestigd op het terrein van Emmtec Industry & Businesspark. Ruim 40 gasten van Stenden en Emmtec waren voor deze gelegenheid naar het Emmtec terrein gekomen.


Ivo Verdonkschot, director Industry Parks, deed het openingswoord en legde de genodigden uit dat Emmtec verheugd is met de studenten op het terrein, omdat ze waarde hechten aan de samenwerking tussen bedrijfsleven en kennisinstellingen op het gebied van duurzame kunststoffen en kunststoftechnologie. Namens Stenden Hogeschool deed Klaas Wybo van der Hoek, vice-voorzitter van het College van Bestuur, het woord en vertelde over het succes van de Techniek-opleidingen bij Stenden en de groei van het aantal Techniekstudenten en de goede verbinding tussen praktijk en theorie die met deze nieuwe praktijklocatie gelegd kan worden. De officiële openingshandeling van het laboratorium werd verricht door burgemeester Cees Bijl, samen met Ivo Verdonkschot en Klaas-Wybo van der Hoek. Door een reuzenballonlek te prikken konden de ruim 40 gasten het laboratorium betreden en bekijken. Daar demonstreerden Life Science studenten diverse proefjes met droogijs.

Als afsluitinggaf Rudy Folkersma, lector Duurzame Kunststoffen Stenden PRE en Green PAC, als spreker zijn visie op het belang en de toekomstperspectieven van kunststoffen, de biobased economy en de samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven.

Stenden is erg verheugd met de opening van dit nieuwe laboratorium, waar studenten in een inspirerende omgeving, middenin het werkveld, praktijkonderwijs kunnen volgen. Emmtec Industry & Businesspark biedt Life Science studenten van Stenden een unieke Real World Learning omgeving, om ze zo goed mogelijk voor te bereiden op de praktijk in de toekomst. Emmtec Industry & Businesspark is het polymer competence network van Nederland, waar veel polymeer-gerelateerde bedrijven gevestigd zijn, zoals DSM, Teijin en Bonar. De focus van Emmtec sluit goed aan bij de nieuwe leerlijn Biobased Economy van de opleiding Life Science en de minor duurzame kunststoffen. Emmtec is bovendien net als Stenden ook partner in Green PAC, het open innovatiecentrum voor (groene) kunststoffen, vezels en composieten (COCI).

Over Stenden
Aan Stenden studeren circa 11.000 studenten en werken bijna 1000 medewerkers. Er zijn vestigingen in Leeuwarden (hoofdvestiging), Emmen, Groningen, Meppel, Assen, Doha (Qatar), Bangkok (Thailand), Port Alfred (Zuid-Afrika) en Bali (Indonesië) met ieder hun eigen opleidingenaanbod. Het aanbod aan opleidingen bestaat uit vijf associate degrees, 21 bacheloropleidingen en 5 master opleidingen in de domeinen Service Management, Educatie, Zorg, Economie en Techniek. Stenden heeft 18 lectoraten die mede door middel van toegepast onderzoek zorgdragen voor verbinding tussen opleidingen en Zorg, Economie en Techniek. Stenden heeft 18 lectoraten die mede door middel van toegepast onderzoek zorgdragen voor verbinding tussen opleidingen en werkveld.

Over Emmtec
Emmtec Industry& Businesspark is het bedrijventerrein voor de polymeer industrie. Hier worden de bijzondere competenties qua onderzoek en toepassing op het gebied van de polymeren gebundeld. Dankzij de aanwezige infrastructuur, diensten en expertise die Emmtec biedt, kunnen ondernemers hun innovatieve ideeën in de praktijk brengen. Bedrijven als DSM, Tejin en Bonar, maar ook lokale ondernemingenontwikkelen hun concepten, zetten productielijnen op en zetten hun product in de markt. Gezamenlijk met de partners binnen Green Pac heeft het park van de overheid de felbegeerde COCI-status verkregen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda