Wethouder Hoogeveen (Assen) bezoekt onderwijsproject 'Ecosensor'

'Een natuurlijk gevoel voor techniek!' HOOGEVEEN - IVN Drenthe ontwikkelde, in samenwerking met de provincie Drenthe en de gemeente Assen, het innovatief Duurzaam Door project ‘Ecosensor’. Centraal in dit project staan ‘Bionica’ (leren van de natuur) en ‘Sensortechnologie’. Samen met diverse andere organisaties zijn er deelprojecten ontwikkeld voor het voortgezet onderwijs (VO) en het basisonderwijs (BO).

Vrijdag 19 december bezoekt wethouder Hoogeveen van Assen ‘OBS de Scharmhof’ om zelf te ervaren hoe het project op school wordt uitgevoerd.

Eind oktober volgden leerkrachten van de basisscholen uit het IVN Scholennetwerk Assen de ‘Ecosensor’ docententraining voor de groepen 5 en 6. De leerlingen leren in dit project van de natuur in plaats van over de natuur. Wat vertelt of leert de natuur ons? ‘kunnen we deze informatie gebruiken in technische toepassingen? Zowel dieren en planten als hun eigenschappen zijn inspiratie voor de mens. De kinderen ontdekken van alles over bijvoorbeeld de huid van een haai of het ‘lotus effect’. Ook leren ze hoe je bioplastic kunt maken en gaan ze zelf aan de slag met techniek.

Het doel van het ‘Ecosensor’ onderwijsproject is kinderen te enthousiasmeren voor techniek. In het bedrijfsleven wordt de vraag naar goed gekwalificeerd technisch personeel steeds groter. Met dit project maken kinderen op een leuke, inspirerende manier kennis met techniek. Kinderen ervaren dat techniek vooral ook leuk kan zijn.

In Amerika heeft IVN Drenthe speciale technieksets ‘littleBits’ besteld. Lesmateriaal waarmee kinderen op een aansprekende manier experimenteren met techniek. Inspirerend lesmateriaal, dat in Nederland nauwelijks bekend is.

Op vrijdagmiddag 19 december werken de leerlingen van groep 6 van OBS de Scharmhof met het lesmateriaal van ‘littleBits’. Wethouder Hoogeveen bezoekt de basisschool om zelf te ervaren hoezeer de kinderen door het onderwijsproject Ecosensor’ worden geïnspireerd.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda