Buitenlandse studenten te gast op het Carmelcollege

EMMEN - In de week van 14 tot en met 18 januari zijn er buitenlandse leerlingen en docenten op het Carmelcollege Emmen voor een uitwisseling. In het kader van het Comeniusproject ‘Green skills for a global change’, bezoeken leerlingen uit diverse landen de school om te praten over duurzaamheid en watermanagement in het bijzonder.

Hoogtepunt van die week is het debat op vrijdag 16 januari in de bibliotheek in Emmen.

Zeven landen doen mee aan het Europees project, waarbij de leerlingen van verschillende scholen zich verdiepen in de lokale duurzaamheidsproblematiek. Het Carmelcollege Emmen vertegenwoordigt Nederland en is na een bezoek aan de scholen in Spanje, Turkije, Slovenië, Portugal, Frankrijk en Denemarken nu zelf gastheer. Twee jaar lang werken de leerlingen van Atheneum 4/5 van het Carmelcollege aan het project.

Interessante invalshoek
Ons land is vooruitstrevend op het gebied van watermanagement. Het is dan ook niet verwonderlijk dat dit juist het onderwerp is waarover de leerlingen gaan debatteren op vrijdag 16 januari aanstaande. “De leerlingen bereiden zich van te voren heel goed voor op het debat in de bibliotheek. Juist de ideeën van de buitenlandse studenten zal met betrekking tot de waterproblematiek in ons land een interessante invalshoek opleveren. In een brief naar de betrokken parlementsleden zal ook Brussel op de hoogte gesteld worden van de plannen van de leerlingen”, aldus Annemiek Brink, begeleidend docent van het Carmelcollege.

Het debat start om 19.30 uur en inloop is vanaf 19.00 uur. Journalisten en andere geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om bij het debat aanwezig te zijn.

Kennismaken met het gastland
De leerlingen van het Carmelcollege hebben regelmatig contact met hun buitenlandse leeftijdsgenoten via sociale media of ze bezoeken de school. Tijdens de uitwisseling wordt er ook kennis gemaakt met alles wat typerend is voor het gastland. Zo wordt komende week een oude molen bezocht en de hunebedden in Borger. Ook staat een bezoek aan het Groninger museum op het programma en worden er pannenkoeken gegeten. De buitenlandse studenten en docenten verblijven de hele week bij gastgezinnen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda