Leerlingen Carmelcollege bereiden zich voor op de toekomst

EMMEN - De schooldag van donderdag 15 januari zag er voor de leerlingen van het Carmelcollege in het derde leerjaar vmbo en mavo anders uit dan normaal. Voor de klas stond niet de docent, maar een professional uit het werkveld te vertellen over zijn of haar vak. Tijdens de jaarlijkse carrouseldag maakten de leerlingen kennis met diverse vervolgopleidingen en beroepen.


Er werden maar liefst 16 verschillende workshops gegeven, van metaalbewerking tot beveiliging en van werken op de ambulance tot dierenverzorger. Uit het totale aanbod kon de leerling drie workshops kiezen die hem of haar het meeste aansprak. Aandachtig werden de professionals aangehoord en in veel gevallen gingen de leerlingen ook zelf aan de slag.


Vroeg oriënteren

Teamleiders Nico van Luik (vmbo) en Ton Sneevliet (mavo) zijn van mening dat deze carrouseldagen belangrijk zijn voor de leerlingen. “Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met oriënteren in de verschillende beroepsgroepen”, aldus Van Luik. “Nu is het misschien nog een beetje een ver-van-hun-bed-show, maar des te eerder je begin met oriënteren, des te beter je straks de keuze kunt maken.” Veel leerlingen op het vmbo en mavo zullen straks ook de open dagen bezoeken van de diverse MBO-scholen.


4 februari Open Huis
Wie zich op dit moment ook aan het oriënteren zijn, zijn de leerlingen in groep 8 van de basisschool en hun ouders. Zij kiezen straks een school voor het voortgezet onderwijs. Woensdag 4 februari is het Open Huis op het Carmelcollege Emmen. Ook dan zijn er diverse activiteiten op school. Meer informatie over de carrouseldag en het Open Huis is te vinden op www.carmelemmen.nl.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda