Groot aantal eerste en tweede klassen Esdal College krijgt een Chromebook

EMMEN - Op het Esdal College is dit schooljaar op vier locatieseen pilot gedraaid met het werken met Chromebooks. De leerlingen en docenten uit de testteams zijn hierover zo enthousiast dat is besloten om hier in het schooljaar 2015/2016 vervolg aan te geven.

Op de locaties Klazienaveen, Oosterstraat en het Esdal Vakcollege Emmen krijgen alle eerste en tweede klassen en hun docenten een Chromebook, in Oosterhesselen alle eerste klassen. De locatie Boermarkeweg gaat met de nieuwe techklas een pilot draaien met Chromebooks. Ook op de locatie in Borger start een eerste klas met een pilot. De Chromebooks worden zowel in de lessen als thuis gebruikt.

De leerlingen krijgen hun lesstof grotendeels via het Chromebook aangereikt. Er wordt nog wel uit boeken gewerkt, maar veel minder dan voorheen omdat de uitgevers van lesmateriaal hun methodes steeds beterlaten aansluiten op online werken. De docent is en blijft uiteraard de spil en de motivator in het geheel.

De grote meerderheid van de leerlingen uit de testteams geeft aan het leren leuker te vinden met een Chromebook en dat ze er graag mee zou willen blijven werken. Ouders geven aan dat ze deze manier van lesgeven eigentijds vinden en dat ze het belangrijk vinden dat er zo rekening wordt gehouden met de maatschappij van de toekomst.

Een Chromebook is een lichtgewicht laptop die volledig in de cloud draait en waarmee je snel en gemakkelijk kunt werken.De keus is op een Chromebook gevallen vanwege de voordelen boven een laptop, iPad of andere tablet. Een Chromebook heeft een kleine harde schijf en een eenvoudige browser. Hierdoor start deze razendsnel op en heeft weinig stroom nodig. Bovendien wordt alles online gemaakt en opgeslagen, waardoor het op elke andere computer weer op te vragen is.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda