Esdal College verzorgt techniek-driedaagse voor leerlingen obs de Vlonder en obs de Lisdodde

EMMEN- Van 15 t/m 17 november vindt op obs de Vlonder in Emmen een techniek-driedaagse plaats. Dit evenement voor leerlingen van groep 7 en 8 van obs de Vlonder en obs de Lisdodde wordt georganiseerd in samenwerking met het Esdal College en OTIB. De leerlingen maken kennis met techniek door middel van workshops, technische proefjes en experimenten. In een tijd waarin steeds minder leerlingen kiezen voor de techniek, is het erg belangrijk om hen enthousiast te maken voor deze branche.


Door deze samenwerking komen ruim 200 kinderen in aanraking met veel vormen van techniek. De driedaagse wordt woensdag 15 november op spectaculaire wijze geopend door wethouder Arends van de gemeente Emmen.

Workshops Esdal College
Wie kunnen nu meer vertellen over technische opleidingen dan de leerlingen en docenten van deze opleidingen? Daarom zullen leerlingen en docenten van het Esdal Vakcollege Emmen vijf workshops met een technische insteek verzorgen:
• E-wheels (alles wat zich elektrisch kan bewegen, van een fiets tot een auto)
• Food crushing (de techniek achter eten bereiden)
• Ein & Stein (robots programmeren en besturen)
• Nanoleaf (maak je eigen lichtshow)
• Lab Show (proefjes doen in een lab)

Het Esdal College biedt de technische opleidingen mobiliteit & transport en bouwen, wonen & interieur.
Techniekstand OTIB
OTIB, het Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch InstallatieBedrijf, is aanwezig met de Techniekstand. Hierin kunnen de leerlingen technische proefjes en experimenten doen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda