Drie katten opgehangen in Emmer-Compascuum

EMMER COMPASCUUM - De dierenambulance kreeg donderdag een schokkende melding uit Emmer-Compascuum: iemand had een kat gevonden die aan zijn nek was opgehangen in een boom achter in de tuin aan het hoofdkanaal OZ.

  • Kat opgehangen - Foto: Dierenbescherming

Vanochtend meldt de Dierenbescherming dat er vrijdagavond nog twee opgehangen katten zijn gevonden. Een week daarvoor was een andere kat maar ternauwernood aan hetzelfde lot ontsnapt; hij kwam thuis met een koord om zijn nek. De poes die uit de boom is gehaald heeft het helaas niet overleefd.

Advies: meld mishandeling aan politie
Voor de eigenaren van Doerak komt er met deze gruwelijke vondst op een vreselijke manier een einde aan de onzekerheid. Doerak was namelijk al enige tijd vermist.

'De eigenaren zijn woedend over het lot van hun kat. En zij niet alleen, op Facebook worden we overladen met boze reacties richting de dader', aldus de Dierenbescherming. 'Er is zelfs al een beloning van enkele duizenden euro's uitgeloofd voor tips die naar de dader leiden. Alhoewel wij begrijpen dat de emoties hoog kunnen oplopen bij zo'n gruwelijk geval van mogelijke dierenmishandeling, vragen wij om het heft niet in eigen handen te nemen, maar de politie te informeren bij vermoedens van een mogelijke dader. Dit kan op het telefoonnummer 0900-8844.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda