Plofkraak pinautomaat Emmen in Opsporing Verzocht

EMMEN - Op dinsdagavond 12 mei besteedt Opsporing Verzocht aandacht aan de plofkraak op een pinautomaat in de wijk Bargeres in Emmen.

Wat is er gebeurd
In de nacht van donderdag 18 op vrijdag 19 december 2014 wordt een plofkraak gepleegd op een geldautomaat aan de Alerderbrink in Emmen. De drie verdachten zijn op bewakingsbeelden te zien. De drie rijden op twee scooters over de brug van het Oranjekanaal. De man achterop houdt een sporttas vast. Ze rijden over het fietspad door het winkelcentrum en stoppen bij de automaat. Door middel van twee gasflessen wordt de pinautomaat opgeblazen. Een buurtbewoner hoorde de explosie en wil polshoogte nemen. Voor hij dichterbij kan komen wordt hij al door de verdachten weggestuurd. De mannen vluchtten uiteindelijk zonder buit. Ze reden vervolgens weg op de scooters de wijk Bargeres in. Alles bij elkaar opgeteld is de schade ongeveer 100.000 euro.

Uitzending en tips
Op bewakingsbeelden zijn de verdachten te zien. Deze worden vanavond getoond. De uitzending is om 20.30 uur te zien op NPO 1. De herhaling is de volgende dag, op woensdag 13 mei omstreeks 11.40 uur op NPO 2. Bent u getuige geweest van de plofkraak, herkent u mogelijk de verdachten of heeft u meer informatie over de plofkraak voor de politie, bel dan met de Opsporingstiplijn via 0800-6070. Blijft u liever anoniem, bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda