Uitstel afsluiting N391 bij Roswinkel

ASSEN - De afsluiting van de N391 vanwege uitvoering van de verbreding tussen Roswinkel en de N366 gaat voorlopig niet door. De afsluiting stond gepland voor 12 tot en met 30 september. Reden hiervoor is dat er eind vorige week na ecologisch onderzoek is gebleken dat er beschermde poelkikkers leven in de natuurstrook langs de N391 bij Roswinkel. De provincie past daarom de planning van de werkzaamheden aan.

In ieder geval zullen de werkzaamheden doorgaan op plaatsen die buiten het leefgebied van de poelkikker liggen. Daarbij blijft het uitgangspunt dat er zo weinig mogelijk hinder voor het verkeer zal zijn. De provincie komt zo
spoedig mogelijk met een nieuwe planning van de werkzaamheden.

De provincie Drenthe heeft al in een veel eerder stadium ecologisch onderzoek laten verrichten naar het voorkomen van beschermde planten en dieren in het gebied rondom de N391 bij Roswinkel. Daar kwamen toen geen bijzondere soorten aan het licht.

Volgens afspraken die binnen het Interprovinciaal Overleg zijn gemaakt (Gedragscode Flora en Fauna), moet vlak voor de start van werkzaamheden opnieuw een ecologisch onderzoek worden gedaan. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat de poelkikker in dit gebied voorkomt.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda