Uitslag verkiezingen Dorpsraden nog niet definitief

EMMEN - De uitslagen van de verkiezingen van de Dorpsraden Erica en Zwartemeer zijn nog niet definitief. In het proces-verbaal voor de definitieve vaststelling van de verkiezingsuitslag van de Dorpsraden Erica en Zwartemeer zijn helaas fouten gemaakt.


De fouten zijn vanmiddag hersteld in een openbare zitting van het Hoofd stembureau. De gemeente heeft hierbij het advies van de Kiesraad gevolgd. Hierdoor zijn de uitslagen nog niet definitief. In het proces-verbaal, dat vrijdag 20 maart is vastgesteld zijn bij de Dorpsraad van Zwartemeer veertien zetels opgenomen, in plaats van de beschikbare elf
zetels. Daarnaast zijn er bij de benoeming van de dorpsraad Zwartemeer twee
personen en bij de benoeming van de dorpsraad Erica een persoon onterecht
benoemd.

Zo snel mogelijk herstellen
De gemeente betreurt deze fouten en heeft deze zo snel mogelijk willen herstellen. Dinsdagmiddag heeft de burgemeester hierover een gesprek met de huidige voorzitters van Dorpsraden en de drie personen in kwestie. Tijdens dit gesprek krijgen zij uitleg en excuses van de burgemeester.

De gemeente gaat onderzoeken hoe deze fouten plaats hebben kunnen vinden. Het vervolg
Vanmiddag zijn de proces-verbalen, zoals vastgesteld op vrijdag 20 maart nietig verklaard. Aanstaande donderdag vindt er een nieuwe zitting van het Hoofd stembureau plaats, waarbij de juiste proces-verbalen worden vastgesteld. Hierna zijn de verkiezingsuitslagen van de Dorpsraden Erica en Zwartemeer definitief.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda