“Aanwijsbesluit voor extra asielzoekers in Oranje bevordert draagvlak niet”

ASSEN - Staatssecretaris Dijkhoff heeft gemeente Midden-Drenthe de opdracht gegeven om zo snel mogelijk onderdak te bieden aan 700 extra asielzoekers in Oranje. Door middel van deze aanwijzing, neemt de Staatssecretaris, ondanks eerder gemaakte afspraken met gemeente Midden-Drenthe, dit besluit.


Commissaris van de Koning Jacques Tichelaar: “Vanuit mijn rol zie ik toe op de kwaliteit van het openbaar bestuur. Wat hier gebeurt is niet te begrijpen en draagt zeer zeker niet bij aan draagvlak en bereidheid onder inwoners om asielzoekers op te vangen.

Oranje vangt met hulp van inwoners, verenigingen en ondernemers al meer asielzoekers op dan te dragen is in dit dorp. In Drenthe doen gemeenten hun best om onder enorme tijdsdruk, in afstemming met inwoners, zo veel mogelijk asielzoekers op te vangen. Dat dit aantal wordt verdubbeld zonder fatsoenlijk overleg is niet te begrijpen. Wij gaan hierover graag in overleg met de Staatssecretaris. ”

Gedeputeerde Henk Jumelet: “De noodzaak voor opvang van vluchtelingen is duidelijk, maar ook ik ben teleurgesteld over de gang van zaken in Oranje. Uiteraard staan wij nu de gemeente Midden-Drenthe ter zijde bij deze zware opgave.”

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda