VVD en PvdA willen kinderraad en kinderburgemeester in Emmen

EMMEN - De VVD en PvdA in Emmen willen dat de gemeente actief gaat helpen in het opzetten van een kinderraad en de benoeming van een kinderburgemeester. De fracties dienen hiervoor een motie in tijdens de komende gemeenteraadsvergadering.


Beiden fracties stellen dat in diverse gemeenten al kinderraden en ook een kinderburgemeester actief is en vinden het belangrijk om dit ook in Emmen te doen. Het sluit bovendien aan op het coalitieakkoord dat dit jaar is afgesloten. Daarin meldt het college dat het van groot belang is dat burgers actief worden betrokken bij politieke besluitvorming in de gemeente. Ook de jongste inwoners mogen daarin niet worden vergeten, aldus de fracties.

Door kinderen te betrekken van en in aanraking te laten komen met de politiek, kunnen ze ervaring op doen met politiek. Bovendien kunnen kinderen uitstekend zelf aangeven wat zij belangrijk vinden in onze gemeente.

VVD en PvdA roepen het gemeentebestuur op om met het primair onderwijs in overleg te gaan en actief te ondersteunen in het opzetten van een zogeheten oefenplaats, waarin scholen en gemeente gezamenlijk aan de slag gaan om uiteindelijk een kinderraad te vormen en een kinderburgemeester te benoemen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda