Duidelijkheid over speeltoestellen

EMMEN - Wakker Emmen wil duidelijkheid van het college van B&W over de speeltoestellen in de gemeente Emmen.


Dit jaar zijn er bij de fractie veel klachten binnen gekomen over het handelen van de gemeente. In het begin van dit jaar werd duidelijk dat circa 10% van het totale aantal speeltoestellen verwijderd zou gaan worden. In april dit jaar stelde de partij dit ook al aan de kaak. Toen werd duidelijk dat er geen overleg was gevoerd met de buurt en dat het onzeker zou zijn of er ook nieuwe speeltoestellen terug geplaatst zouden worden. Wakker Emmen heeft daarna weinig meer van het college vernomen en wil nu helderheid over de stand van zaken en of het college wel genoeg werkt maakt om voldoende sport- en spelplaatsen voor de jeugd te realiseren.

Raadslid Henk Bos van Wakker Emmen: ““Indien speeltoestellen niet meer aan veiligheidseisen voldoen dan dienen de toestellen te worden gerepareerd of verwijderd. Wij gaan er vanuit dat je dit in overleg doet met de buurt en er voor zorgt dat er nieuwe speeltoestellen terugkomen.

Niet alleen simpel weghalen, maar ook voor vervanging zorgen. Indien de gemeente Emmen zelf niet met vervangende speeltoestellen zal komen, zullen wij ons als partij hiervoor gaan inzetten. Spel en beweging is erg belangrijk voor kinderen. We zien steeds meer kinderen die vaker binnen blijven, omdat ze liever met een spelcomputer spelen. Dit is geen goede ontwikkeling en het verwijderen van speeltuinen maakt dat probleem alleen maar groter.”

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda