PvdA en CDA stellen vragen over onderzoek AREA

EMMEN - De fracties van de Partij van de Arbeid en het CDA in Emmen willen van het college opheldering over een onderzoek naar fusie door AREA.


Op dit moment zijn de gemeenten Coevorden, Hoogeveen en Emmen aandeelhouder in AREA. Eerder deed het reinigingsbedrijf al onderzoek naar mogelijke samenwerking met Omrin, een ander afvalverwerkingsbedrijf. Nu heeft de aandeelhoudersvergadering de colleges gevraagd een samenwerking of fusie met Rova nader te mogen onderzoeken. PvdA-fractievoorzitter Raymond Wanders: “In januari 2013 hebben we als raad een besluit genomen dat meerdere scenario’s voor AREA moeten worden onderzocht. Niet alleen samenwerking met andere afvalbedrijven, maar ook met bijvoorbeeld Buurtsupport en de EMCO-groep. Voor ons is het zeer van belang een bedrijf als AREA dicht bij ons te houden omdat ze zeer waardevol kan zijn bij bijvoorbeeld het creëren van werkervaringsbanen. Het bedrijf is voor ons meer dan alleen de kosten per aansluiting.”

Zijn CDA-collega Auke Oldenbeuving vult aan: ”Uit een brief van het college van vorige week maken wij niet op dat aan het besluit van januari 2013 invulling is gegeven. Elke keer weer gaat het over samenwerking met een andere afvalverwerker. Wij willen van het college weten hoe zij invulling heeft gegeven aan ons raadsbesluit. Een besluit dat overigens in de gemeente Coevorden ook is genomen. Net als ons wilden ook zij de maatschappelijke waarde van het bedrijf mee laten wegen in een toekomstscenario.”


De vragen zullen namens de fracties van PvdA en CDA donderdag in het vragenhalfuur tijdens de raadsvergadering aan het college worden voorgelegd.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda