CDA Emmen vraagt mening over windmolens

EMMEN - De CDA fractie in Emmen wil graag van de burgers horen welke zaken men bij de plaatsing van windmolens in Emmen belangrijk vindt. Zaken die er toe doen zijn afstand tot woningen, inpassing in het landschap, gezondheidsfactoren , maar ook compensatie van omwonenden, participatie en gebiedsontwikkeling. Het CDA wil graag weten wat men belangrijk vindt voor het verkrijgen van draagvlak voor de plaatsing van windmolens. Op de site www.cdaemmen.nl kan men de korte vragenlijst invullen.

De CDA-fractie vindt dat in het regieplan, dat donderdag 20 november in de raad voorligt, de focus te veel op de gebiedskeuze ligt. Het zou veel meer moeten gaan om het beste initiatief. En dan gaat het om meer dan ruimtelijke factoren alleen. Het gaat dan ook om draagvlak, om mogelijkheden tot participatie, om een goede verdeling van lusten en lasten. Daarom moet niet strak worden vastgehouden aan de nu voorgestelde vier voorkeursgebieden. De CDA-fractie heeft om die reden verzocht om een mogelijk kansrijk initiatief in het tuinbouwgebied van Klazienaveen te onderzoeken.

Daarnaast vindt het CDA duidelijkheid en transparantie bij dit onderwerp zeer belangrijk. Voor velen is onduidelijk waarom bepaalde gebieden wel en andere gebieden niet zijn gekozen. De CDA-fractie heeft daarom gepleit voor een zgn. belemmeringenkaart. Op zo’n kaart staan alle belemmeringen zoals bijvoorbeeld 1100 meter afstand tot kern- en lintbebouwing en beschermde natuurgebieden, ingekleurd.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda