CDA Emmen wil duidelijkheid!

EMMEN - Het CDA in Emmen wil dat de burgers voor 1 januari 2015 duidelijkheid krijgen over de eigen bijdrage die ze voor de WMO ondersteuning, zoals huishoudelijke hulp en hulpmiddelen, moeten betalen.


Per 1 januari 2015 verdwijnt landelijk de Wet Tegemoetkoming Chronisch Zieken en Gehandicapten (WTCG). Hierdoor gaan WMO gebruikers fors meer betalen, omdat de 33% korting op de eigen bijdrage voor huishoudelijk hulp en hulpmiddelen verdwijnt.
De rijksmiddelen van de WTCG gaan per 1 januari 2015 met een korting van ruim 40% naar de gemeenten. De gemeente Emmen ontvangt uiteindelijk € 1,8 miljoen van het rijk. Het CDA heeft bij de begroting gezorgd voor een extra bedrag van ca. € 300.000 voor ondersteuning van de Chronisch zieken en Gehandicapten.

Het college heeft aangegeven het totaal bedrag te willen besteden om de verhoogde eigen WMO bijdrage van cliënten, die geheven wordt via het CAK, zoveel mogelijk te compenseren. Hoe dit verder uitgewerkt wordt en welke burgers welke korting op de eigen bijdrage krijgen, is echter zo kort voor 1 januari 2015 nog steeds niet bekend.

WMO gebruikers zijn onlangs door het CAK op de hoogte gesteld dat de landelijke korting van 33% op de eigen bijdrage per 1 januari 2015 vervalt.
De CDA fractie vindt, dat burgers vooraf (dus voor 1 januari 2015) op de hoogte dienen te zijn, wat er voor WMO voorzieningen moet worden bijgedragen. De fractie heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college om aan te dringen op zo snel mogelijk financiële duidelijkheid voor gebruikers van WMO voorzieningen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda