Wakker Emmen spreekt lof uit richting bestuur EMCO.

EMMEN - Circa 100 werknemers bij de EMCO mogen toch blijven. Dit nieuws werd bekend gemaakt door het bestuur van de EMCO. In eerste instantie zou de invoering van de participatiewet betekenen dat deze groep mensen niet werkzaam zou mogen blijven bij de EMCO. De tijdelijke contracten worden alsnog omgezet naar een vastdienstverband.


Wakker Emmen is erg blij met het genomen besluit van het bestuur van de EMCO. De partij heeft zich in het verleden ook ingezet om tijdelijke dienstverbanden om te zetten in vaste contracten. Destijds werden de tijdelijke contracten voor de jaren 2012 en 2013 na lang aandringen omgezet in vaste contracten.

Aanleiding voor de noodzaak van het besluit is de invoering van de participatiewet waardoor de Sociale Werkplaats op slot wordt gezet en er een sterfhuisconstructie ontstaat. Hierdoor zou een grote groep mensen zonder een vast dienstverband niet meer bij de EMCO terecht kunnen en in onzekerheid verkeren.

Fractievoorzitter Gunnar Jens Bijlsma van Wakker Emmen: "Ik ben erg blij voor de mensen dat ze toch een vast contract krijgen. Door een vaste aanstelling blijven deze mensen binnen de sociale werkplaats en wordt er zekerheid geboden. Ze worden nu niet het slachtoffer van de participatiewet waarbij de bijstand dreigt, maar kunnen aan het werk blijven binnen de poort van de sociale werkplaats. Het is ontzettend belangrijk dat deze mensen daar kunnen blijven werken.”

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda