Staatssecretaris Martin van Rijn op werkbezoek in Emmen

Onderwerpen: Zorg & werkgelegenheid EMMEN - Op woensdag 7 januari 2015 brengt Staatssecretaris Martin van Rijn (volksgezondheid, welzijn en sport) op uitnodiging van de PvdA fractie een werkbezoek aan Emmen. Reden van de uitnodiging zijn de hervormingen in de zorg, de invoering Wet Maatschappelijke Ondersteuning, de Participatiewet evenals de afname van de werkgelegenheid in deze regio.

Zorg over werkgelegenheid
De werkgelegenheid in deze regio staat al tijden onder druk. Door de invoering van de WMO en de Participatiewet neemt de werkgelegenheid nog meer af. Ook de bereikbare en betaalbare zorg is eveneens onderwerp van bespreking. De PvdA gaat hierover in gesprek met Staatssecretaris Martin van Rijn en wil weten welke ondersteuning hiervoor valt te verwachten.

Wereldhuuske
De Staatssecretaris gaat middags in gesprek met onder andere cliënten, begeleiders en ouders in het Wereldhuuske in Klazienaveen. Het Wereldhuuske is een ontmoetingsplaats dat zich inzet voor mensen met een achterstand in de samenleving. Zij werken hier samen met andere organisatie als: Buurtsupport, GGZ Drenthe, Promens Care, De Trans, het Leger des Heils en De Noorderbrug.

Politiek Café
In de avond is er nog een Politiek Café waar de Staatssecretaris het debat aan gaat met direct betrokkenen uit de zorgsector. Het debat vindt plaats onder leiding van Cees Bijl, Burgemeester van de gemeente Emmen. Het Politiek Café wordt gehouden op woensdag 7 januari 2015 in Café Groothuis, Stationsstraat 75, in Emmen. De zaal is open vanaf 19:30 uur en het programma begint om 20.00 uur. Niet-leden zijn bij deze ook van harte uitgenodigd.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda