Bomvolle zaal CDA symposium werkgelegenheid

EMMEN - De schuifdeuren in de zaal in Van der Valk moesten maandag open om alle mensen een zitplaats te kunnen geven. Het CDA sneed een onderwerp aan dat leeft. Wat moet er gebeuren om de werkgelegenheid in Emmen, met name in de industrie, te behouden en uit te breiden? De industrie als motor van de Emmense en Zuidoostdrentse economie.

Wat kan de lokale overheid nog meer doen? Nadat de heer Bosma van de Kamer van Koophandel een beeld had geschetst van de lokale economie in vergelijking met de Drentse en Nederlandse cijfers, was het de beurt aan de panelleden, waaronder burgemeester Bijl, bestuurders van de VPB, de locatiedirecteur van het Drenthe College en Dènis Assen (Emmen Maak het Mee). Middels een debat met de zaal werd gezocht naar het antwoord op de vragen die de CDA-fractie voor zichzelf had geformuleerd. Vele suggesties gingen over tafel en er ontstonden goede gesprekken, die tot ver na de afsluiting, rond kwart over tien, door de fractievoorzitter werden voortgezet.

Er werd onder andere aandacht gevraagd voor de veel te hoge rentetarieven van het MKB ondernemersfonds. CDA lijsttrekker Henk Jumelet beloofde zich hard te maken voor het verlagen van die tarieven. Ook de verbetering van de digitale infrastructuur op het industrieterrein werd uitgebreid besproken.

'Dat moet beter,' zo was de algemene opvatting. Hierin moeten bedrijfsleven, gemeentelijke en provinciale overheid samen optrekken. Dat geldt ook voor het aantrekken van bedrijvigheid. Ook de matching tussen vacatures en werkzoekenden kwam aan bod. Het was de gelegenheid voor de jongerencoaches om zich aan een breed publiek te presenteren. En daar maakten ze dankbaar gebruik van. Al met al een boeiende en eerzame avond. “Zeker voor herhaling vatbaar," concludeerde een tevreden Auke Oldenbeuving als fractievoorzitter na afloop.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda