ALGEMENE WATERSCHAPSPARTIJ WATERSCHAP HUNZE & AA'S

VEENDAM - De Algemene Waterschaps Partij (AWP) heeft voor de kieskring waterschap Hunze & Aa's delijstvolgorde van de kandidaten vastgesteld voor de verkiezingen van het nieuwe waterschapsbestuur voor het waterschap Hunze en Aa's, gevestigd in Veendam.


Dit zijn de leden
1. Johan Blaauw Stadskanaal
2. Rudolf Feijen Veendam
3. Jan van Calker Mussel
4. Hank Peters Borger
5. Jan Willen Koops Gasselternijveen
6. Jans van Wijk Barger-Oosterveld

De lijst is samengesteld uit de kandidaten die zich beschikbaar hebben gesteld na oproepen van de AWP voor deze waterschapsverkiezingen via publicaties in regionale bladen en op de website van de AWP. De vorige waterschapsverkiezingen werden gekenmerkt door een zeer lage opkomst van ca 21%Bij de komende verkiezingen gelijktijdig met de verkiezingen van de provinciale staten op 18 maart 2015 wordt een beduidend hogere opkomst verwacht. Met een goede kwalitatieve

AWP-kieslijst met mensen die betrokken zijn bij het watermanagement willen we meer stemmen trekken.
De AWP streeft er naar kandidaten verspreidt uit de hele regio op de lijst te krijgen. Indien er nog belangstellenden zijn uit het noordelijk werkgebied van het waterschap Hunze & Aa's of uit de omgeving Rolde kan men zich aanmelden bij de AWP via de website of bij de lijsttrekker. Ook als sympathisant en lijstduwer bent u hartelijk welkom. Alle zes genoemde kandidaten van de AWP voor het Algemeen Bestuur van het Waterschap hebben bestuurlijke ervaring op divers gebied en meer of minder affiniteit met watergerelateerde werkzaamheden. De kwaliteit is evenwichtigverspreid over de kennisvelden aanwezig. Deze zes mensen gaan voor een waterschap dat zich concentreert op de basistaken op gebied van veiligheid (primaire waterkeringen, zeedijken), toegankelijkheid, waterkwantiteit en waterkwaliteit. Het waterschap is van oudsher een taakgerichte organisatie op democratische grondslag. Geïnteresseerd, kijk op de website van de AWP (www.algemenewaterschapspartij.nl.) voor het verkiezingsprogramma of de samenvatting van onze doelstellingen. Het AWP motto is:'Onafhankelijk, deskundig en betrokken'

Meer over Johan Blaauw (Stadskanaal)
De motivatie voor mij om mij als lijsttrekker voor de Algemene Waterschapspartij voor Hunze en Aas beschikbaar te stellen vloeit voort uit de betrokkenheid die ik al van jongs af aan heb met het water. Opgegroeid in een veenkolonie aan het water waarbij ik van het onderwijs genoot in een school die op 1 februari 1953 werd geopend. Hoe toepasselijk kan het zijn. Ik heb altijd genoten van de voordelen van het water in de vorm van schaatsen en surfen en geniet hier ook nu nog dagelijks van aangezien we aan het water wonen. Vanuit mijn cooperatief gedachtengoed (ben bijna 27 jaar directeur geweest van een cooperatieve verzekeringsmaatschappij) zou ik graag bestuurlijk meehelpen met het beleid van het Waterschap. Dit in het belang van de inwoners van het gebied, zonder dat er rekening moet worden gehouden met politieke uitgangspunten. Laten we er met elkaar zorg voor dragen dat ook onze kinderen nog jaren op een verantwoorde wijze kunnen leven en recreeren in dit mooie gebied.

Meer over Rudolf Feijen (Veendam)
Betrokken bij het water van kinds af aan. Als spelend kind in de beek de stroom verleggen, dammetjes bouwen en vissen. Als watersporter ook leren genieten van het water, eerst samen met mijn ouders nu met mijn gezin. Na de studie als projectleider en secretaris betrokken bij het inrichten en optimaliseren van het buitengebied en kleine woonkernen, functieveranderingen realiseren samen met commissies, overheden en bewoners. Door mijn werk betrokken geraakt met de bewoners en besturen in de regio's waar ik heb gewerkt (Ministerie van LNV landelijk, SBB Overijssel en Dienst Landelijk Gebied Groningen) en nog werk (provincie Fryslan en het Waddenfonds, Waddenregio). Een periode Algemeen Bestuurslid geweest van het waterschap Dollardzijlvest, tot de fusie van het waterschap Hunze en Aa's. Verder actief als raadslid Gemeente Belangen in Veendam en als bestuurder bij diverse organisaties. Ik houd van doelgericht werken. Bij het oudste zakelijke bestuursorgaan in Nederland op democratische basis: het waterschap, voel ik mij bij betrokken. Ik wil graag die mensen vertegenwoordigen waarvoor water niet links en niet rechts is maar die wel weten dat water een erg belangrijke factor is in ons leven, waar je met respect mee om gaat.

Stem 18 maart 2015 op de Algemene Waterschapspartij; de AWP !

Meer over Jan van Calker (Mussel) AB-lid bij Hunze en Aa's
Ik ben tot 2000 akkerbouwer geweest, dus veel met het klimaat en water te maken gehad. De ene keer heb je er teveel van, dan weer te weinig! Goed, schoon en voldoende water is ontzettend belangrijk voor mens, dier en plant. Voor de toekomst is het van groot belang, dat er een goed evenwicht in de watervoorziening ontstaat tussen de stad, landbouw en natuur. Dit is m.i. een belangrijke taak voor het waterschap. Werken aan water kost geld, dat moeten we met elkaar betalen. Daarom moet er efficient worden gewerkt. Ik ben sinds 2008 gekozen in het Algemeen Bestuur van Hunze en Aa's voor de landelijke AWP en weet dus wat er zoal speelt binnen het waterschap. Heel belangrijk vind ik dat de AWP onafhankelijk is van de politiek! Ik heb deze periode als zeer nuttig en zinvol ervaren. Graag wil ik mij daar nog 4 jaar voor inzetten.Mijn slogan: ZUIVER WATER, GLASHELDER!

Meer over Hank Peters (Borger)
Als enthousiaste watersporter voel ik me nauw betrokken bij waterbeheer. Of je nu in een huis woont achter de dijk of op het water. tussen de dijken vaart, je veilig voelen is essentieel. En dat is 1 van de belangrijkste aspecten van het waterbeheer door het waterschap. Ook schoon en natuurlijk water hoort daarbij. Vanuit mijn bestuurlijke ervaring kan ik namens u een belangrijke bijdrage leveren in het bestuur van het waterschap. Belangrijk is dat u als belastingbetaler profiteert van goed waterbeheer. Dat kan door in 2015 gebruik te maken van de mogelijkheid om te kiezen voor het waterschap.

Meer over Jan Willem Koops (Gass-nijveen)
Mede door mijn agrarische achtergrond ben ik altijd zeer dicht bij de natuur en het weer betrokken. In mijn vrije tijd ben ik op vrijwillige basis voorzitter van Dorpsbelangen in Gasselternijveen en van onze buurtvereniging. Verder hou ik hobbymatig bijen in mijn achtertuin en zie daar door de seizoenen heen ook de invloed van de veranderende natuur. Ik ben getrouwd, vader van drie kinderen en trotse opa van vier kleinkinderen. Ik heb door de jaren heen het landschap steeds zien veranderen en de rol van water daarin ook. Van het rechtlijnige in de veenkolonieen naar nu weer meanderende rivieren, beken en sloten. Ook de mens verandert in dit proces steeds mee. Mijn interesse voor en betrokkenheid met water is groot. Ik ben al geruime tijd werkzaam bij Waterschap Noorderzijlvest. Ik zie daardoor dagelijks hoe belangrijk onze water infrastructuur is zonder dat we dat altijd ten volle beseffen. En dat besef is wel degelijk nodig om ook in de toekomst goed met onze water infrastructuur om te gaan. Ik wil me graag met al wat in mijn vermogen ligt inzetten voor de Algemene Waterschapspartij in Hunze en Aa. Water is altijd in beweging. Aan water heb je geen houvast, en toch willen we er grip op houden.

Meer over Jans van Wijk (Emmen) Algemene WaterschapsPartij
Allemaal in het Water kunnen Ploeteren Een doelstelling waar ik voor ga in de Algemene Waterschapspartij. AWP heeft schoon water hoog in het vaandel en dat spreekt mij erg aan als watersporter. Veel watersporters zoals zwemmers(triatlon), roeiers, kanoërs, vissers, schaatsers, zeilers, surfers en bootje vaarders willen allemaal schoon water. Een advies voor hun: wordt lid van het AWP of misschien op de kieslijst om zo enige invloed te kunnen uitoefenen. Geen politieke verbondenheid bij het AWP maar voor ons als burger schoon water tegen zo weinig mogelijke kosten. Wil jij daar ook aan meewerken wordt dan lid via www.algemenewaterschapspartij.nl . Overal zwemmen kon ik vroeger ook toen ik 12 jaar was en dat wil ik graag terug voor ons hele gebied. Daarom heb ik voor AWP gekozen. Jans van Wijk Nummer 6 op de Kieslijst AWP Hunze en Aa's Mede oprichter van Watersportvereniging Emmen en Omstreken Steunfractielid voor Wakker Emmen

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda