“Minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert en Tweede Kamerlid Henk Nijboer bezochten Landes High End Machining in Emmen”

EMMEN - Gisteren, maandag 2 februari 2015, bracht onze minister van Defensie, mevr. Jeanine Hennis-Plasschaert, een bezoek aan Landes High End Machining BV. Op maandag 2 februari 2015 bracht onze minister van Defensie, mevr. Jeanine Hennis-Plasschaert, een bezoek aan Landes High End Machining BV.

De belangstelling van de minister ging uit naar een innovatief maakbedrijf in het MKB dat succes heeft met het exporteren van haar producten naar het buitenland. Daarnaast was de minister geïnteresseerd in de productieactiviteiten binnen Landes ten behoeve van Nederlandse- en buitenlandse defensiesystemen. Landes produceert o.a. onderdelen voor defensievliegtuigen en –helikopters, zoals de JSF, NH90, Apache,


Dhr. Herman Koning, directeur/eigenaar vanLandes, hield een algemene presentatie over de activiteiten van het bedrijf met als thema’s‘Toeleverancier van defensie, versterken band defensie / lokale economie’, met expliciet opgenomen het belang van JSF, de orders die Landes al heeft en de JSF offertes en contacten die Landes heeft uitstaan.


Daarna volgde een uitgebreide rondleiding door het bedrijf waarbij de lopende productie op diverse machines binnen Landes werd getoond. De minister was zeer belangstellend en ging uitgebreid in gesprek met de vakmensen aan de machines.


Het bezoek werd afgesloten met een drankje en een presentje voor de minister in de vorm van een boek over de economische activiteiten in de gemeente Emmen alsmede een pakket met lokale Drentse produkten....

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda