Europees Parlementariër Agnes Jongerius bezoekt Zuidoost Drenthe

EMMEN - Op vrijdag 27 februari 2015 brengt Agnes Jongerius van het Europees Parlement op uitnodiging van de PvdA een werkbezoek aan Zuidoost Drenthe. Agnes Jongerius is fractielid van de Progressieve Alliantie van Socialisten en Democraten in het Europees Parlement. Zij is vice-voorzitter van de commissie werkgelegenheid en sociale zaken. In de periode 2005-2012 was zij voorzitter van de FNV.

Europees Parlementariër Agnes Jongerius gaat onder andere in overleg met directie en ondernemingsraad van Philips Lighting Emmen over de onlangs aangekondigde sluiting van de vestiging . Reden van het overleg is de onzekerheid over het voortbestaan van Philips Lighting Emmen. Door deze sluiting dreigen 140 vaste medewerkers en 100 uitzendkrachten hun baan te verliezen. Steeds meer gezinnen raken hierdoor in de knel, de sociale problematiek neemt toe.

Directeur Frankwin van Beers van Wildlands Emmen gaat Agnes Jongerius die dag ook nog informeren over de ontwikkelingen van het in aanbouw zijnde nieuwe Dierenpark en theater. Hij gaat hier ook stilstaan bij de werkgelegenheid en de betrokkenheid van de regionale bedrijven. Uiteraard sluiten zij dit bezoek af met een unieke rondleiding over de bouwplaats.

Na het bezoek aan het nieuwe Dierenpark wordt het bezoek voortgezet met een wandeling door het best bezochte winkelcentrum in Noord Nederland: “De Weiert”. Hier is tijd voor een gesprek met publiek en ondernemers. Tevens wordt een bezoek gebracht aan de recent geopende winkel “eerlijk Drenthe” van de vakschool PRO Emmen waar leerlingen een opleiding volgen.

Tot slot volgt er nog een informele bijeenkomst met vertegenwoordigers van gemeentebesturen, bedrijfsleven, politiek, werknemersorganisaties en onderwijs uit de regio Zuidoost Drenthe. Namens het College van B &W zal wethouder Joop Brink van de gemeente Coevorden de bijeenkomst openen. Aansluitend wordt ingegaan op de werkgelegenheid (werkloosheid, met name de jeugdwerkloosheid) en de sociaal economische structuur. Het plan Vierkant voor Werk om de hoge mate werkloosheid terug te dringen wordt onder andere besproken. Tot slot wordt aandacht gevraagd voor de belemmeringen, knelpunten in het grensoverschrijdend verkeer waar ondernemers maar ook burgers dagelijks hinder van ondervinden.

Het huidige Dierenpark Emmen staat overigens aan de vooravond van verplaatsing naar een nieuwe locatie aan de westzijde van het centrum van Emmen. Hiermee is een investering gemoeid van circa 200 miljoen euro. Om ruimte te maken voor een nieuw en aantrekkelijk stadshart, verhuist het Emmer Dierenpark van het oosten naar het westen van de stad. Het Dierenpark wordt hier onderdeel van een Belevenspark van 35 hectare met ook ruimte voor een modern stadstheater.

Dit vindt plaats in het kader van het project Atalanta waarbij het centrum van Emmen een ingrijpende verandering ondergaat. De verplaatsing baant de weg voor een duurzame en dynamische economische ontwikkeling van het stadshart, en het opent veelbelovende perspectieven voor de toekomst van het in aanbouw zijnde nieuwe Dierenpark. De vrijkomende locatie aan de Hoofdstraat wordt her-ontwikkeld tot een nieuw stadshart.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda