Koninklijke Erepenning voor Christelijke Muziekvereniging Juliana - De Bazuin

HOLLANSCHEVELD - Christelijke Muziekvereniging Juliana - De Bazuin uit Hollandscheveld ontvangt morgen de Koninklijke Erepenning uit handen van commissaris van de Koning in Drenthe Jozias van Aartsen. Tijdens een groot jubileumconcert vanwege het 50-jarige bestaan wordt de veelvuldig geprezen vereniging geëerd voor haar bijzondere verdiensten.

Christelijke Muziekvereniging Juliana - De Bazuin zet zich in op sociaal-cultureel gebied en geeft medewerking aan lokale festiviteiten in Hollandscheveld, Elim, Nieuwland en Hoogeveen. Het is een bloeiende vereniging met een orkest (1967), een malletband (1979), een opleidingsorkest (2012), een jeugdslagwerkgroep (2016) en Dweilorkest Hollands Geweld (1976). Nooit eerder in de historie waren zoveel jeugdleden actief als op dit moment. De vereniging is één van de weinige orkestverenigingen in de gemeente Hoogeveen die straatoptredens verzorgt.

Die historie gaat ver terug. Muziekvereniging Juliana, vernoemd naar de dan 11 jarige Prinses der Nederlanden werd opgericht op 6 oktober 1921. De Bazuin zag op 6 november 1930 het levenslicht. Beide verenigingen fuseerden op 21 juni 1967. De totale muzikale ervaring bestaat inclusief de afgelopen 50 jaar uit ruim 133 jaar.

De Koninklijke Erepenning wordt als symbool van waardering door de koning verleend aan verenigingen, stichtingen of instellingen met bijzondere verdiensten. De muziekvereniging geeft aan bijzonder vereerd te zijn met deze Koninklijke
onderscheiding en het feit dat Jozias van Aartsen deze als commissaris uitreikt.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda