Ruim aanbod sporten bij gv unido.

EMMER COMPASCUUM - Kinderen bewegen tegenwoordig steeds minder en dat willen wij juist voorkomen. Daarom bieden wij leuke gymlessen aan. Thuis klimmen de kinderen ook graag op stoelen en banken. Niets lijkt meer veilig. "Niet doen, mag niet, pas op!"

Het zijn de kreten die het kind regelmatig krijgt te horen. Wat thuis niet altijd kan of mag; is wel mogelijk in de gymzaal. Klimmen, klauteren, springen, rollen, evenwicht of spelen met ballen, etc. Het kan allemaal bij Gymvereniging "UNIDO".

Al spelend ontdekken de kinderen hoe leuk het is om te gymmen. Bij deze leeftijdsgroepen, peuters en kleuters wordt er heel veel aangeboden, klimmen klauteren, balanceren, diepspringen evenwicht oefeningen, rollen, ect. Elk kind kan op zijn/haar tempo en mogelijkheden zich ontwikkelen.

Daarbij stimuleren wij het kind om steeds een stapje verder te gaan. Het kind zelfvertrouwen te geven, en zorgen dat het veel plezier heeft in de lessen. Op het eind het eind van de les is er een afsluiting. Voor de peuters is dat meestal een zangspelletje, bij de kleutergroepen wordt er op het eind vaak voor een voorbereidend tikspel gekozen. De kinderen hebben meestal de grootste pret tijdens de lessen.

Meisjesgym/turnen:
Voor de meisjes bestaan er verschillende uren (op basisschoolgroepen ingedeeld), waarop zij 1 x per week kunnen gymmen. Ook hier worden vele toestellen gebruikt en worden gym- en turnvaardigheden geoefend. De kinderen gymmen/turnen op hun eigen niveau. We proberen er uit te halen wat er in zit. Maar ons doel is als eerste dat een kind veel beweegt en veel plezier heeft in bewegen en ten tweede dat we ze iets kunnen leren. Maar het plezier om met elkaar te sporten is bij de recreatiegym van Unido het belangrijkst!

Jongens gym:
Bij Unido hebben we maar liefst 3 jongensgroepen. Woensdagmiddag kleuter jongensgym. En dinsdags een jongensgroep vanaf groep 3 t/m groep 5 bassischool en een groep vanaf groep 6 basisschool. De jongens krijgen lekker fanatiek les, ze doen uiteraard veel toestellen maar we werken ook veel aan conditie. De jongens kunnen zich lekker uitleven tijdens de gymlessen.

Damesgroep:
De damesgroep hebben elke dinsdag les van 19.30 u tot 20.30 uur. Deze fanatieke les
bestaat uit een warming up , daarna steps en dan komen de spiergroepen natuurlijk nog aan bod. De gehele les wordt gegeven op muziek. Het is een hele gezellige fanatieke damesgroep.

Jazz groep 6,7,8 1&2:
Deze jazz dans groepen zijn voor meiden (en als ze willen, jongens natuurlijk ook),die in groep 6,7 en 8 van de basisschool zitten. Ze krijgen les van mij (kim) en marjolein. Tijdens deze lessen leren de meiden een dans aan voor een demogyjada en/of een uitvoering. Ook leren ze allerlei technieken en danstechnische bewegingen tijdens de les. Maar naast het leren hebben we ook altijd tijd voor plezier. Om te praten over school, vrienden, vriendinnen, en voor de meiden een belangrijk onderwerp.. Jongens. Het zijn gewoon 2 hele gezellige groepen die het proberen zeker waard zijn.

Demogroep:
Deze groep is een mix in de leeftijd van 8 tot 22 jaar. De demogroep is een groep waar niet iedereen zomaar bij kan, het is een groep waarin meiden in komen wanneer ze laten zien dat ze talent of een bepaalde uitstraling hebben. Het is een groep waarin hard getraind wordt, maar gezelligheid ook zeker belangrijk is. Ondanks het grote leeftijdsverschil is deze groep namelijk erg hecht.

Het grootste gedeelte qua dans is een mix van streetdance en hiphop, maar binnenkort zullen wij ook een andere kant van ons laten zien. De groep staat onder leiding van de gezusters boers, maar ook de gezusters trainen en dansen hard mee. Het grootste doel voor deze groep is dat wij uiteindelijk veel demonstraties kunnen geven in Emmer-compascuum, Emmen en omstreken en natuurlijk ook daar omheen. Dus zodra je op een dansgroep zit en je wordt uitgenodigd om de demogroep te proberen, raden wij aan dit zeker te doen!

Turnen:
Bij turnen hebben we nu een groep van +/- 15 kinderen die op recreatief niveau turnen. de onderdelen die we bij meisjes turnen doen zijn balk, brug, vloer en sprong. Er zijn 2 trainsters namelijk, Regina en Annelies. Dit doen wij op zaterdag van 8.30uur tot 11.30uur.Omdat zej een nieuwe groep zijn hebben ze nog niet meegedaan aan de wedstrijden, maar volgend seizoen willen zij hiervoor wel gaan trainen.

Acrogym:
Acrogym (acrobatische gymnastiek) doe je altijd in duo's of trio's. Dan maak je met je groepje een dans op muziek en daarin verwerk je acrogym standjes.Ze hebben nu 12 meisjes en 2 jongens in de acrogym groep. Zij trainen op maandag van 17uur tot 20 uur. Aan wedstrijden doen zij ook al mee en de groepjes vinden het erg leuk om hiervoor te trainen en om hieraan mee te doen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda