Schoonebeek weer op promotiekoers

DALERVEEN - Nadat Schoonebeek vorig weekend roostervrij was moest het deze zondagmiddag op bezoek bij DSC 65 in Dalerveen. DSC is voor Schoonebeek altijd een lastige wedstrijd en in het verleden heeft Schoonebeek hier vaak punten laten liggen. En in de strijd voor de tweede plek, die ook recht geeft op rechtstreekse promotie, kon Schoonebeek zich geen puntenverlies veroorloven. Deze zondag had Schoonebeek echter weinig moeite met de Dalerveners en won dan ook verdiend met 0-2.

Het weekendje rust kwam Schoonebeek goed uit want de ziekenboeg is weer bijna helemaal leeg. Schoonebeek kon dan ook met een bijna volledig fitte selectie afreizen naar Dalerveen. Vanaf het begin was het duidelijk dat Schoonebeek de sterkere en beter voetballende ploeg was. Halverwege de eerste helft werd er een overtreding gemaakt op Jesper Swieters, de vrije bal werd door Jordy Bosch voor het doel geslingerd waar Leon Steffens hem tegendraads binnen kopte, 0-1. Even later was DSC dicht bij de gelijkmaker, een vrije bal halverwege de helft werd in één keer op het doel geschoten, maar doelman Martin Berens redde bekwaam.

Na ongeveer een half uur voetballen was er een snelle counter van Schoonebeek, Niek Weitering kwam door op de flank, legde de bal voor op Leon Steffens, maar het schot van Steffens werd op het laatste moment geblokt. Vlak voor rust werd de score wel verdubbeld, een corner werd door Niek Huser weer terug gekopt voor het doel, en in de scrimmage viel de bal voor de voeten van Niek Weitering, Weitering bedacht zich niet en schoot van een meter of 11 binnen, 0-2.

In de tweede helft hield Schoonebeek controle over de wedstrijd. Zelf hoefde het niet meer zo nodig, en DSC was niet in staat om iets af te dwingen. Zo gebeurde er weinig noemenswaardig en kon Schoonebeek dus vrij eenvoudig de overwinning over de streep trekken.

Na de wedstrijd bleek dat Titan met een 5-0 overwinning op Gasselternijveen kampioen was geworden (nog de felicitaties aan Titan). Maar doordat Gasselternijveen dus verloren had, nam Schoonebeek de belangrijke tweede plek op de ranglijst weer over. En met nog twee wedstrijden te gaan, komende zondag thuis tegen Sleen en Pinkstermaandag uit naar DVC’59, heeft Schoonebeek de kans op promotie weer in eigen hand. DSC moet ook nog twee wedstrijden, uit naar VIOS(O) en thuis tegen Wijster, maar kan niet meer promoveren of degraderen.