Schoonebeek promoveert naar derde klasse

NIEUW SCHOONEBEEK - Afgelopen zondag kwam USV uit Nieuwleusen naar Nieuw Schoonebeek voor de tweede wedstrijd in de nacompetitie voor promotie naar de derde klasse. De eerste wedstrijd was in een 2-1 overwinning voor USV geeindigd, Schoonebeek moest dus winnen om te kunnen promoveren. Na een gelijk op gaande eerste helft met een 0-0 ruststand, wist Schoonebeek ongeveer 10 minuten voor tijd te scoren. Een verlenging was noodzakelijk, maar ook daarin werd niet gescoord. Schoonebeek nam uiteindelijk de strafschoppen beter en promoveert.

De eerste helft ging gelijk op met aan beide kanten wel mogelijkheden, maar gescoord werd er niet voor de rust. In de tweede helft moest Schoonebeek er een stapje bij op doen om tot een goed resultaat te komen. Schoonebeek werd dan ook steeds sterker en creëerde de nodige mogelijkheden, maar het doelpunt wou maar niet vallen. USV loerde op en counter om zo de overwinning mee te kunnen nemen.

In de 79e lukte het Schoonebeek dan eindelijk om de score te openen, het was Niek Huser die de trekker over haalde, 1-0. Schoonebeek ging door op jacht om de wedstrijd in de gewone speeltijd te beslissen, het kreeg nog een aantal kansen met de grootste voor Johan Bos. Alleen voor keeper Kooiker wist Bos de doelman niet te passeren. Na 90 minuten stond de stand dus gelijk over de twee wedstrijden, en moest er verlengd worden.

In de verlenging was het spelbeeld hetzelfde als in de tweede helft; een aandringend Schoonebeek en een inzakkend USV. Ondanks de diverse kansen werd er niet meer gescoord. Vlak voor het eind van de verlenging wisselde USV nog de keeper.

In de strafschoppen serie miste Jan Willem Wubkes de eerste voor Schoonebeek, maar de doelman was te snel van zijn doellijn vertrokken. Wubkes kreeg een herkansing en scoorde deze wel. Vervolgens scoorden ook Justin Katuin, Jordy Bosch, Niek Huser en Remco Huser. USV scoorde ook de vijf eerste strafschoppen. De zesde voor USV werd genomen door Bas Chierandjoe, en deze werd gestopt door doelman Martin Berens. De zesde voor Schoonebeek was voor René Streuer, en hij maakte geen fout waardoor Schoonebeek promoveert naar de derde klasse en USV degradeert naar de vierde klasse.

Over de twee wedstrijden genomen was het Schoonebeek dat het meeste aanspraak op promotie maakte, USV beperkte zich te vaak tot tegenhouden, terwijl Schoonebeek veel meer de wil had om te winnen. Direct na de wedstrijd barstte het feest los in Nieuw Schoonebeek waar het tweede elftal ’s morgens al kampioen was geworden na een 0-8 overwinning bij Sleen 2. Het was nog lang onrustig in Nieuw Schoonebeek....

Remco Huser in duel met Sander Schaeffer, Niek Huser kijkt toe. (foto's Peter Striper)