HOC promoveert naar de 2e klasse

OOSTERWOLDE - Voor HOC werd de promotiewedstrijd tegen Akkrum op het veld van Oosterwolde een feestelijke afsluiting van het seizoen met een mooie promotie naar de zondag 2e klasse. Na een eerste helft waarin niet werd gescoord vielen de noodzakelijke doelpunten wel in de 2e helft. In de 55e minuut was het Gert-Jan Spijker die een afgemeten hoekschop van Frank Fokke bij de tweede paal binnen kopte.1-0.

Niet onverdiend, want de mannen van trainer Bas Nibbelke hadden vooral in het begin al een aantal keren de lat geraakt en wist Frank Fokke een kopbal niet de goede richting te geven. HOC kreeg daarna steeds meer vat op de wedstrijd en dat werd beloond met de 2-0 door Richard Wiggers die uiteindelijk vlak voor tijd op aangeven van Luuc Kimmel ook nog de 3-0 wist binnen te tikken.

Akkrum kwam er op enkele plaagstootjes na niet aan te pas en zal HOC, dat door de fusie met Valther Boys het volgende seizoen onder de naam HOVC zal gaan spelen in de 2e klasse. Trainer Nibbelke zal er zelf dan niet bij zijn, want hij gaat het volgend seizoen bij Gieten aan het werk, maar zal bij HOC worden opgevolgd door Erik de Jong.